U bent hier: Skip Navigation Links

AKC/Luma U16 kampioen na golden goal

AKC/Luma – Vobako  23-22 (g.g)   (21-21 - 16-16)   rust (7-9)

SPLT9867.jpg


De eerste helft van de eerste finale van deze dag is er een van de dames. Zij scoren liefst tien van de zestien doelpunten. Onder aanvoering van Eline Denie (4 treffers) loopt AKC/Luma na tien minuten 7-4 uit. Spijtig genoeg kunnen zij hier vervolg aan breien. De rest van deze helft scoren ze niet meer. Ondanks twee gemiste strafworpen gaat Vobako er op en over. Aan de rust is de scheve situatie dus rechtgezet en leidt Vobako met 7-9.

Peptalk tijdens de rust en AKC /Luma komt het best uit de kleedkamers. Nu maken zijn een inhaalbeweging en na 10 minuten gaan zij weer aan kop (12-9). Maar ook nu laat Vobako niet begaan. Ondanks een derde strafworp misser wordt het 14-14 op 4 minuten van het einde. Een vierde strafworpmisser lijkt hen zuur te gaan opbreken , zeker als Eline Denie met haar zesde en zevende treffer AKC/Luma 16-14 voor brengt. Maar in een dolle slotminuut komt Vobako toch nog gelijk. We krijgen zo  16-16 en verlengingen. 

Wie anders dan Eline Denie brengt AKC/Luma bij het begin van de eerste verlenging terug 18-16 voor. Weer vecht Vobako terug halfweg de eerste verlenging in is 18-20. Een strafworp brengt AKC/Luma op 19-20. Het blijft spannend over en weer gaan. Vobako lijkt de winning goal te scoren meer nog maar eens Eline Denie brengt AKC/Luma langszij. Op het einde is het 21-21 . We gaan door met een golden goal

 AKC/Luma scoort meteen maar Vobako krijgt nog een nabeurt. En daar wordt direct gescoord. Dus we gaan nog even verder. Na drie minuten valt dan het beslissende doelpunt en wordt AKC/Luma kampioen bij de U16.

SPEL1577.jpg

Foto's Marco Spelten


Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 25/03/2018
Share/Bookmark
NDN


HyperLink


Download hier de officiële Topkorfballeague tune