U bent hier: Skip Navigation Links

Zaalcompetitie wordt de NDN Topkorfballeague

Zaalcompetitie wordt herdoopt in de NDN Topkorfballeague

Deurne (Antwerpen) – 10 november 2016

Op de vooravond van de nieuwe zaalkorfbalcompetitie hebben de Koninklijke Belgische Korfbalbond (KBKB) en NDN (Neutraal Douaneagentschap Nelen) een partnership bekendgemaakt dat resulteert in onder meer een naamverbintenis.  De komende 3 seizoenen zal er gespeeld worden in de 

NDN Topkorfballeague. “Een primeur voor het Belgisch korfbal” geeft KBKB-voorzitter Danielle Ruts aan, “we zijn dan ook uitermate tevreden met deze samenwerking met NDN, want zij hebben zich al eerder zeer betrokken getoond met de sport en willen zich nu fundamenteel engageren om onze ambitieuze doelstellingen te helpen realiseren. Financiële impulsen uit het bedrijfsleven zijn erg belangrijk, zeker in tijden waar er andere regels voor de toekenning van de overheidssubsidies worden ingevoerd en het nog af te wachten is wat de impact voor de korfbalfederatie zal zijn. Via de koppeling van hun naam aan ons belangrijkste product bieden we NDN de nodige uitstraling in return”, vertelt een opgetogen Ruts.

Jan Nelen, zaakvoerder NDN, geeft aan waar beide partijen naar streven : “Samen met de KBKB wil NDN zich verder inzetten om van het korfbalmoment van het jaar “de Topkorfballeague finale” een topevenement te maken. Op die manier krijgen we de korfbalsport nog meer in de kijker. Voor het sportieve moeten de 8 topclubs zorgen, de omkadering willen wij mede ondersteunen en upgraden.”

“Er zijn bovendien vele gelijkenissen tussen NDN en korfbal” vult Ingeborg Nelen aan. “NDN is een familieonderneming die de uitdaging van vernieuwing niet uit de weg gaat. Net zoals de korfbalsport dient ook NDN zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden zoals een wijzigende wetgeving, internationale handelsrelaties met bijvoorbeeld Rusland en gebeurtenissen zoals de Brexit. Om die uitdagingen het hoofd te bieden zijn nieuwe impulsen en ideeën nodig. We kijken dus uit naar de samenwerking met de KBKB de komende 3 jaar.”

 “Via de NDN Topkorfballeague hoopt NDN een netwerk tot stand te kunnen brengen van verschillende bedrijven met als doel deze bedrijven verder te laten uitgroeien en de sport mee te kunnen liften op deze positieve beweging. Ook het omgekeerde zal waar zijn. We geloven in de positieve evolutie van korfbal,  dit zal op haar beurt ten goede komen aan de verschillende participerende bedrijven”, beklemtoont Jan Nelen. 

“NDN wil mee werken aan professionaliteit binnen de KBKB. Het uitwisselen van ideeën vanuit de bedrijfswereld zien wij als een belangrijke opportuniteit om korfbal naar een hoger niveau te tillen”, besluit Ingeborg Nelen.

De NDN Topkorfballeague start op zaterdag 12 november en dit seizoen belooft erg spannend te worden omdat er verschillende teams zich niet kansloos achten om uittredend landskampioen Boeckenberg op te volgen. Einde maart kennen we de winnaar van de NDN Topkorfballeague.

                                                                  NDN TOPKORFBALLEAGUE.png

Geschreven door: Directie interne en externe communicatie - Gepubliceerd op: 10/11/2016
Share/Bookmark
NDN


HyperLink


Download hier de officiële Topkorfballeague tune