Degradatietopper

Deze avond wordt de belangrijke inhaalwedstrijd tussen Borgerhout en Riviera gespeeld. Door de winst van Kwik afgelopen weekend is heeft deze match nog meer aan belang gewonnen. Er bengelen nu 3 ploegen onderaan met elk 2 punten. Zij zullen onder elkaar uitmaken wie in de topleague blijft, wie in een testmatch tegen nummer 2 uit de promoleague zijn toekomst in de topleague kan veilig stellen en wie er rechtstreeks tot promoleague veroordeeld wordt. De winnaar van vanavond kan even herademen, want die nestelt zich op plaats 6. Voor de verliezer worden het nog lastige weken. Wie deze avond aan het langste eind trekt is moeilijk te voorspellen. Beide ploegen komen moeilijk tot scoren.( 16 à 17 doelpunten gemiddeld) en incasseren te veel. Zowel Borgerhout als Riviera kregen afgelopen weekend kletsen. Wel team is hiervan het best hersteld? Kunnen de Zebra’s Mitch Lenaerts aan banden leggen? Er staat deze avond meer op het spel dan enkel die o zo belangrijke 2 punten. Platin-Moretus om 21u30.

Voor de trofee Jerry Aerts is er door het ongelijk aantal gespeelde wedstrijden geen volledig beeld. Maar bij de heren is er al een duidelijk beeld. Leider Bart Cleyman heeft momenteel met 62 gescoorde doelpunten (een gemiddelde van 7 per wedstrijd) , al 16 doelpunten voorsprong op de 2de, zijn ploegmaat David Peeters. Daaronder hangt alles dicht bij elkaar met 4 spelers binnen de 2 doelpunten (Jarrett De Vriendt , Nick Janssens, Johan Moons en Ben Wouters). Bij de dames han gt de top 3 nogal dicht op elkaar, met Annick Dekeyser (24), Birthe De Wachter (23) en Julie Caluwé (22). Birthe heeft nog een inhaalwedstrijd te goed, weliswaar tegen Boeckenberg, en kan dan misschien de leiding nemen. Alle details zijn op de statistiek pagina te vinden.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 26/01/2010