Floriant wint strafworpspektakel

Floriant- Putse 25-13 (rust 11-7)

Floriant begint het best aan deze match , en loopt snel 2 - 0 uit . Een door blessures fel geplaagd Putse , kan na de vak wissel de stand weer in evenwicht brengen . Nadien loopt de thuisploeg vlotjes 7 - 3 uit , mede door de falende afwerking bij de bezoekers . We zijn dan in min 18 'aanbeland , de start van een onwaarschijnlijk strafworp spektakel .

Liefst 7 x , in evenveel aanvallen gaat de bal aan beide kanten op de stip .Putse speler Arne Beeck brengt vanaf de stip zijn ploeg terug tot 7 - 4 , maar mist kort daarop de volgende strafworp . Deze misser wordt cash betaald , want Tom Van Houdt scoort bij de volgende aanval vanaf de stip de 8 - 4 . Een puntenkloof die tot aan het rustsignaal niet meer verminderd .En zo rusten we , na maar liefst 10 strafworpen met 11- 7 .Na de rust pakt Floriant de bezoekers bij de keel , en loopt in geen tijd 16 - 8 uit . De veer is nu gebroken bij Putse , en verder dan enkele sporadische tegen prikken komen ze niet meer . En zo wint Floriant verdient  met afgetekende 25 - 13 cijfers deze wedstrijd .

Geschreven door: Wim Marynissen - Gepubliceerd op: 6/12/2015