AKC/Luma wint spektakel match

AKC/Luma - Scaldis 22-18 (rust 12-11)

Op de tweede speeldag van de topleague hebben AKC / LUMA en SCALDIS er een aangenaam kijkstuk van gemaakt . Deze wedstrijd had alles wat een spektakelwedstrijd moet hebben , top korfbal  en  een dito wedstrijdleiding . In de eerste helft zien we een gelijk opgaande wedstrijd , waarin beide teams elkaar werkelijk geen duimbreed toegeven . Tot halfweg de eerste helft zijn het de bezoekers die enkele malen een twee puntenkloof kunnen maken . Maar in de 17 ' min. bij een 8-10 stand , is het de thuisploeg die terugslaat . Eerst brengt Nick Mertens AKC terug tot 9 - 10 , en mist nog Jobe Sayer de gelijkmaker vanaf de stip .Maar in de 23' min. valt de gelijkmaker dan toch , via alweer een sterk spelende Nick Mertens .Hierop brengt Johan Olaerts de bezoekers weer op voorsprong , maar Jardi Hardies  kan onmiddelijk gelijk maken . In de slotseconden van de eerste helft is het wederom de AKC aanvoerder Nick Mertens , die met zijn zevende doelpunt de 12 - 11 ruststand op het bord zet .In de tweede helft kan de thuisploeg uitlopen tot 14 - 11 . SCALDIS moet nu achtervolgen , en in de 38 ' min. komt het terug tot 17 - 16 .Maar met doelpunten van Steffi Peeters , Pieter - Jan Verbruggen , en 2x uitblinker Nick Mertens , staat in 3' min.tijd plots 21 -16 voor AKC . Meteen is de spanning uit de partij , en wint AKC / LUMA deze wedstrijd met 22 - 18 . AKC / LUMA aanvoerder Nick Mertens was de topschutter vanavond met 9 goals .

Geschreven door: Wim Marynissen - Gepubliceerd op: 29/11/2015