Floriant nog altijd op 2

Floriant – Temse  :  20 – 20

Dit was voor Floriant een topper, want hier mochten ze niet verliezen wilden ze nog aanspraak kunnen maken voor de Runner Up in de Lotto Arena.

Het was Temse dat na 4 minuten aftasten het eerst doelpunt scoorde.

Floriant  kwam kort daarop met zijn antwoord, maar 5 minuten later stond de stand al 1-3  in het voordeel van Temse. Floriant deed er duidelijk alles aan om dit niet verder te laten uitlopen en de voorsprong van Temse in te dijken . Dat lukte naar een 3-4 stand, maar Temse liep terug uit naar een 3-6 voorsprong.

Floriant bleef verder spelen en terugkomen, en het lukte hen om 10 minuten voor half time de cijfers op 7-6 te brengen.

Er werd aan beide kanten duidelijk beter korfbal gebracht en dat resulteerde in afwisselend scoren, waardoor we de rust ingingen met een 9-9 stand. Alles kon nog gebeuren en niets was zeker.

In de 2de helft kregen we hetzelfde spelpatroon als op het einde van de eerste helft  - een geweldig mooi en spannend spektakel.  En dat ging  maar verder. Temse kon nog 2 maal uitlopen met 2 doelpunten verschil, maar die werden dan binnen de 3 minuten herleid naar 1 of geen punt.

Op ongeveer 12 minuten voor het einde van de wedstrijd, kon Temse opnieuw uitlopen naar een 2 puntenkloof (16-18). Was dit voldoende?

Het was een echte thriller.  Floriant beet er zich in vast en kwam telkens terug tot op de laatste 5 minuten op een 18-20 score -  maar het was nog niet gedaan. Floriant vocht voor “HET PUNT” dat ze broodnodig hadden om de runner up match te spelen naar de Topleague in de Lotto Arena, want ook Minerva maakte kans als ze hier zouden verliezen.

Maar de laatste 5 minuten was Floriant de meerdere in de duels en kon de wedstrijd afsluiten met een 20-20 score.

Vanwege beide teams een mooie wedstrijd, maar van het grootste belang voor Floriant, want nu zijn ze theoretisch zeker van de Lotto Arean. Volgende  week moeten ze nog partij geven tegen Leuven om volledig zeker te zijn.

Geschreven door: Pierre Coppens - Gepubliceerd op: 2/03/2015