Kwik brengt terug spanning in de degradatiestrijd

Sikopi - Kwik 15-19 (rust 6-11)

Kwik heeft vanmiddag de degradatiestrijd in de toleague nieuw leven ingeblazen . Het won over verdiend van Sikopi , en komt met een beter doelsaldo op gelijke hoogte met Meeuwen . Nochtans kwam Sikopi in het begin van de match 3 - 0 voor . Maar de bezoekers lieten niet begaan , en na 10 min. staat het  4 - 4 . De bezoekers spelen een sterke wedstrijd , en lopen 4 - 6 uit . De Merksemenaren spelen aan een hoog tempo , en bouwen gestaag de score op  tot 6 - 11 . In de laatste 10 min. wordt er niet meer gescoord , en 6- 11 is ook de ruststand .

In het begin van de tweede helft blijft Kwik de partij domineren , en kan een zeven punten kloof maken 9 - 16 . De bezoekers beginnen dan toch wat nerveuzer te spelen , wat toch wat slordigheden met zich meebrengt .Sikopi kan hierdoor tot 12 - 16 terugkomen , Kwik coach De Vijlder moet zijn team aansporen om rustig te blijven spelen . Kwik herpakt zich , en wint verdiend met 15 - 19  . De degradatiestrijd wordt volgende week pas beslecht , Benieuwd wie de rechtstreekse degradatie ontloopt ?

Geschreven door: Wim Marynissen - Gepubliceerd op: 2/03/2015