Kwik boekt eerste zege

Kwik - Scaldis 17-14 (rust 9-6)

Na de winst van Meeuwen op zaterdag was het voor Scaldis maar beter dat ze vandaag de wedstrijd winnend zouden afsluiten. Anders kon het nog wel eens in de problemen komen voor de voorlaatste plaats. En dat de belangen groot waren merkten we vanaf het begin van de wedstrijd. Nerveuze start waarbij Amber Wuyts reeds na 5 seconden de opening vond en zo Kwik op voorsprong knalde. Twee minuten later deed Lies Bollaerts haar achterna en deed de vakken draaien. En zo ging de wedstrijd door met een licht overwicht voor Kwik, of waren het de zenuwen van Scaldis die ervoor zorgden dat die van Kwik de overhand bleven houden. Feit is dat de Merksemnaren hun voorsprong in de eerste helft niet meer weggaven en we gingen rusten bij een 9 - 6 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de rust kregen we aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Tot in de 40° minuut Scaldis gelijk kwam (12-12). Kwik liet echter niet begaan en herpakte zich. De laatste 10 minuten van de wedstrijd  werden een ware thriller waarin Kwik zich het sterkste toonde. En ze wonnen de wedstrijd dan ook verdiend met 17-14. Scaldis in zak en as, en Kwik wist met zijn vreugde geen blijf na de eerste overwinning dit seizoen. Voor de jarige Matthias Bellaerts werd het zo een extra leuk feestje.
Geschreven door: Ronny Van Ginkel - Gepubliceerd op: 23/02/2015