Voorwaarts in extremis

Voorwaarts - Meeuwen 23-20 (rust 11-7)

De wedstrijd begon met een kwartiertje vertraging, maar dat kon de pret niet drukken. Het waren de bezoekers die de score openden. En hoe, na amper 7 minuten spelen stonden ze al 1 - 4 voor. Het was duidelijk dat ze de boodschap hadden begrepen en elke kans moesten pakken om puntjes te scoren in het kader van de degradatiestrijd. Voorwaarts liet echter niet begaan en kwam terug, 4-4 na 9 minuten wedstrijd. Meteen het sein om door te gaan want na 21 minuten hadden ze ook een 4 puntenkloof. De voorsprong zouden ze vasthouden tot de rust (11-7).

Na de herneming ging het aanvankelijk gelijk op en bleef Voorwaarts de leiding behouden. In de 35° minuut zelfs met een verschil van 6 korven (17-11). Meeuwen zette echter een tandje bij en kwam zo, langzaam maar zeker, terug tot in de 42° minuut de bordjes weer gelijk stonden (19-19). Het was echter Voorwaarts dat uiteindelijk de zege kon thuishouden na een meer dan behoorlijk potje korfbal onder de strakke leiding van het duo Wensma -Van Och. Eindstand in deze wedstrijd was dan ook 23  - 20 in het voordeel van Voorwaarts.

Topscoorders waren bij Voorwaarts Christophe Hellemans (7) en bij Meeuwen Yannick Wauters (10)

Geschreven door: Ronny Van Ginkel - Gepubliceerd op: 18/01/2015