Borgerhout/GW blijft naast Boeckenberg

Kwik - Borgerhout/GW 14-18 (rust 6-7)

eerste wedstrijd van het jaar 2015 voor beide ploegen. Het was afwachten of ze de cava van de feestdagen al hadden verteerd. En dat was precies nog niet helemaal het geval. We moesten wachten tot in de derde minuut alvorens we een doelpunt konden noteren. Het was Amber Wuyts die de scoren opende, vrijwel onmiddellijk gecounterd door Jaro Peeters die gelijk stelde. Dan was het wachten tot in de 7° minuut. Toen kregen we 4 doelpunten in dezelfde minuut, eerlijk verdeeld door beide ploegen (3-3). En zo ging de wedstrijd verder. Er werd niet echt veel gescoord, wel enorm veel gemist langs beide kampen. We gingen dan ook rusten met een logische 6-7 stand op het bord.

Na de rust hetzelfde spelbeeld, met in eerste instantie toch beter afwerken door Kwik. In de 35° minuut vond coach Van Hoof het welletjes en vroeg een TO. Dit resulteerde. Vrijwel onmiddellijk scoorden de bezoekers 3 maal op rij. Even kon Kwik nog tegenspartelen, maar het was toch BGW dat uiteindelijk het laken naar zich toetrok en de wedstrijd winnend afsloot met 14 - 18 op het bord. Als er een pechprijs mocht uitgereikt worden, dan ging deze zeer waarschijnlijk naar Kwik dame Lies Bollaerts. Niets lukte haar vandaag.

Borgerhout / GW verdiend eindwinnaar van een matige partij korfbal.

Geschreven door: Ronny Van Ginkel - Gepubliceerd op: 18/01/2015