Wederoptredende Cleyman brengt geen soelaas

Scaldis - AKC 21-22 (rust 10-9)

Landskampioen Scaldis,  dat twee wedstrijden achter elkaar punten liet liggen, kon zich geen derde verlies op rij permitteren en begon zenuwachtig aan de partij tegen AKC dat zijn leidersplaats niet zomaar wou afstaan.

Mede door veelvuldig balverlies en slechte passen kan Scaldis zijn wedstrijdritme niet vinden en na een gelijk opgaande eerste helft gaan we rusten bij 10 – 9.

AKC komt beter uit de kleedkamer en na 3 minuten in de tweede helft staan de tellers reeds op 10 – 13 en is Scaldis op achtervolgen aangewezen.

In de 35° minuut beslist coach De Waele om meer lengte in het spel te brengen en vervangt hij Kim Colin door Ellen Saey.

Als Scaldis twee minuten later eindelijk langszij is geraakt ( 17 – 17 ), wordt Bart Cleyman het spel ingestuurd om het tij alsnog te doen keren.

AKC , mede door een sterk spelende Jens Van Hoof, komt al gauw weer op voorsprong en zal deze niet meer afgeven met als eindresultaat 21 -22.

Topscorers waren Jens Van Hoof met 9 korven en David Peeters met 7.

Geschreven door: Franky Logiest - Gepubliceerd op: 13/12/2014