Niet voor hartlijders

Borgerhout/GW - Boeckenberg:16 - 15 (rust 8-5)

Vandaag kregen we 2 teams tegenover elkaar die hun eerste wedstrijd al bij al vrij vlot hadden gewonnen. Alles aanwezig dus om er een mooi kijkstuk van te maken. De wedstrijd begon met een kwartiertje vertraging wegens het uitlopen van de vorige wedstrijden. Maar dat weerhield hen er niet van om er gelijk in te vliegen. Het was Borgerhout dat de score opende na 3 minuten en in dezelfde minuut scoorde Boeckenberg tegen via een vrijworp. Wat volgde was een spannend duel, met stevige balbetwistingen, zonder echter te hard te worden. Wat ook de verdienste was van een uitstekend leidend duo Van Grimbergen/Mertens. Intussen kregen we qua scoreverloop een gelijkopgaande wedstrijd maar na 10 minuten vond Borgerhout het welletjes en liepen ze gestaag verder uit tot een maximaal verschil van 4 doelpunten na 20 minuten. In de laatste 5 min van de eerste helft kon Boeckenberg nog één goaltje afknabbelen van de achterstand en zo gingen we rusten met een 8-5 voorsprong voor de zebra's.

Na de pauze was het Boeckenberg dat het felst uit de startblokken schoot en na 28 minuten konden we dan ook herbeginnen (9-9). Een ware thriller werd het en de score bleef dan ook zo goed als in evenwicht. In de 47° minuut miste Nick Jansen een vrijworp en de kans op voorsprong. Het was echter BGW dat de lakens naar zich toetrok en de wedstrijd won met het kleinste verschil. Op basis van de inzet van beide teams was een gelijkspel misschien eerlijker geweest, maar de zebra's bleken over de sterkste zenuwen te beschikken. 16 - 15 na een echte topwedstrijd en een aangename wedstrijd voor de supporters om naar te kijken.

Geschreven door: Rony Van Ginkel - Gepubliceerd op: 24/11/2014