Borgerhout/GW wint eerste wedstrijd

Sikopi - Borgerhout/GW 20-24 (rust 8-14)

De eerste wedstrijd van de nieuwe zaalcompetitie. Altijd weer spannend of alles wel in orde zou zijn. Zo ook op Linkeroever. De sporthal had een opknapbeurt gekregen en dat was een serieuze verbetering voor de spelers. De wedstrijdklok was nog niet geleverd, dus was het behelpen met een klok(je) van de stad. Niet echt de goede verandering, maar we zouden het ermee moeten doen.

De wedstrijd dan. Die begon aftastend. We moesten tot de minuut 6 wachten alvorens er een eerste keer werd raak geschoten. Johan Moons opende, maar er werd vrijwel onmiddellijk tegengescoord door Evy Lauwers. Dit was het sein om voluit te gaan. Over en weer werd er gescoord. Het was steeds Sikopi die de voorsprong nam en de Zebra's die tegen scoorden. Tot in de 18° minuut BGW voor de eerste maal op voorsprong kwam. Een voorsprong die ze gestaag uitbouwden en niet meer zouden afgeven. (rust 8-14)

Na de pauze kwam Sikopi het meest gebrand op het veld, maar het was Borgerhout GW dat de score opende. Sikopi kwam nog wel terug tot op 2 doelpunten, maar nooit konden ze de tegenstander verontrusten. Deze speelde de wedstrijd rustig uit en zo noteerden we een verdiende overwinning van de bezoekers. De spelers met het scherpste vizier waren bij Sikopi Johan Moons en Yves Van Harneveldt (beide 7). Bij Borgerhout kwam deze eer toe een aan Jaro Peeters en Jarni Amorgaste die er elk 6 voor hun rekening namen. Eindstand 20 - 24

Geschreven door: Rony Van Ginkel - Gepubliceerd op: 16/11/2014