Topschutters League 2013-2014

Doelpunten zijn waarvoor de supporters naar de wedstrijden komen kijken. De doelpuntenmakers zijn dan ook wekelijks de smaakmakers in onze zalen.

In de promoleague worden over het algemeen minder doelpunten gescoord dan in de topleague. Maar de dames zijn hier wel prominenter aanwezig als goalgetters. Onze topschutster van dit seizoen staat zelfs op nummer drie in de algemene rangschikking. Met niet minder dan elf doelpunten in de laatste wedstrijd gaf ze haar titel nog wat extra glans. Topschutster in de promoleague met 63 doelpunten : Kristen Vermeiren van ASKC.

MSPN1705.jpg

Bij de heren ging het er iets spannender aan toe. Twee spelers lagen de ganse tijd vrij dicht bij elkaar in de buurt. Pas de laatste 2 weken ging hij over zijn opponent om zich uiteindelijk met 73 doelpunten tot topschutter van de promoleague te kronen : Raf Janssens van Minerva

MSPN1710.jpg

Na een seizoen afwezigheid wegens een blessure stond ze dit seizoen terug aan het kanon. Wekelijks zorgde ze voor haar doelpunten en zo kon ze haar trofee uit 2012 nog eens herhalen. Trofee Jerry Aerts bij de dames met 41 gescoorde doelpunten : Julie Caluwé van Voorwaarts.

MSPN1714.jpg

Ook in de topleague was de strijd om de trofee Jerry Aerts bij de heren net zo spannend als de competitie zelf. Week na week bleven ze in elkaars buurt. Onze winnaar nam van bij aanvang de leiding maar viel op het einde nog wat terug. Gelukkig hield hij er nog 1 over om met 103 doelpunten de trofee Jerry Aerts mee naar huis te nemen: Yve Van Harneveldt van Sikopi

MSPN1722.jpg

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 16/03/2014