Kwik tweede finalist bij scholieren

Tweede halve finale scholieren

Floriant – Kwik 7-12  (rust 4-4)

Twee ploegen die in de reguliere competitie elkaar perfect in evenwicht hielden. Ook in deze tweede halve finale is dat het geval. Kwik kan eerst uitlopen maar Floriant gaat er op en over.  De wedstrijd blijft zo over en weer gaan en met een doelpunt van Floriant vlak voor rust is ook de stand aan de pauze gelijk (4-4).

De tweede helft is van een andere makelij. Het duurt een zestal minuten alvorens de eerste goal valt, maar dan scoort Kwik er twee op rij en komt zo 4-6 voor. Deze match is duidelijk minder dan de vorige. Twee doelpunten op rij schrikken de toeschouwers even op en wat later vergroot Kwik zijn voorsprong naar 5-8. Zo gaan we de laatste tien minuten in. Daarin scoort Kwik snel drie doelpunten uit evenveel aanvallen en ze lijken zo de wedstrijd te beslissen (5-11). Ook Floriant scoort er dan twee na elkaar, maar omdat hun spelers meer met de scheidsrechter dan met hun tegenstander bezig zijn krijgen ze het deksel op de neus. 7-12 met nog drie minuten te gaan. Die laatste minuten verlopen nog vrij rommelig en er wordt niet meer gescoord. Eindstand 7-12.

MSPN1062.jpg       MSPN1152.jpg

foto's Marco Spelten en Nathalie Kruidenier - korfbalfoto.be