Putse na golden goal tweede finalist cadetten

Tweede halve finale cadetten

Putse – Mercurius  8-7 gg   (7-7 nv)  (6-6 ) (rust 5-2)

Voor aanvang van deze wedstrijd is er een minuut stilte wegens het overlijden van Putse stichtster Cecile Van den Broeck. Na een vroeg doelpunt van Putse zit de wedstrijd lange tijd op slot. De laatste vijf minuten gaat het opeens vrij snel. Beide ploegen beginnen vlot te scoren. Putse net iets meer dan Mercurius. Aan de rust leiden ze met 5-2.

In de tweede helft duurt het weer tien minuten alvorens het eerste doelpunt valt. Mercurius komt terug tot 5-3. Ook nu vallen de doelpunten in de slotfaze. Nadat Putse eerst verder uitloopt komt Mercurius op drie minuten van het einde terug tot op een doelpunt (6-5). Op 30 seconden van het einde valt de 6-6. We stevenen af op verlengingen.

Halfweg de eerste vijf minuten verlenging komt Putse terug op voorsprong. In het begin van de  tweede vijf minuten mist Mercurius op strafworp de gelijkmaker en ook de daarop volgende kans wordt gemist. Het is even alle hens aan dek voor de Putse verdediging. De gelijkmaker valt toch met nog anderhalve minuut te spelen. De score verandert niet meer en dus gaan we verder met golden goal. Na dik twee minuten scoort Putse de golden goal die hen in de finale brengt.

MSPN0429.jpg                              SPLT1060.jpg

fotos Marco Spelten en Nathalie Kruidenier - korfbalfoto.be