Juniorenfinale Kwik - Boeckenberg

Tweede halve finale junioren

Boeckenberg – Riviera 14-11  (rust 10-4 )

Boeckenberg start scherp in deze tweede junioren halve finale. Binnen de 15 seconden staat de 1-0 op het bord. Het is echter Riviera dat nadien het betere korfbal brengt en 1-2 uitloopt. Boeckenberg herstelt het evenwicht en komt terug op voorsprong. Dan ligt de wedstrijd een tiental minuten stil wegens een haperende schotklok. Eens het euvel hersteld is komt Boeckenberg pas goed onder stoom. Riviera mist te veel opgelegde kansen en zo kunnen de junior Panters steeds verder uitlopen. De wedstrijd en de duels worden harder  en ook de talrijk opgekomen supporters laten zich niet onbetuigd. Bij de rust is het verschil al tot 10-4 opgelopen.

Na de rust komt Riviera een stuk sterker uit de kleedkamers. Het blijft echter nog altijd kansen missen maar knaagt toch aan zijn achterstand. Het wordt daarbij geholpen door Boeckenberg dat lange tijd onmondig blijft. Pas na een kwartier in de tweede helft scoren de Panters hun eerste doelpunt. Het wordt dan 11-7. Maar nog geeft Riviera zich niet gewonnen. Het komt langzaam dichterbij en met nog drie minuten te spelen wordt het 12-11. Boeckenberg kan echter snel tegenscoren en de voorsprong  weer op twee punten brengen. Dit breekt de veer bij de Wolven zo wordt Boeckenberg de tweede finalist.  Een gelukte strafworp van Boeckenberg en een gemiste van Riviera brengt de eindstand op 14-11.

MSPN0055.jpg      SPLT0694.jpg

fotos Marco Spelten - Nathalie Kruidenier korfbalfoto.be