Kwik junioren naar Lotto Arena

Eerste halve finale junioren

Kwik – Meeuwen :  15-9      (rust 6-5)

Eerste wedstrijd van de dag, ruime belangstelling, en dus zenuwen. Meeuwen mist na minder dan een minuut een strafworp. Dat breekt hen zuur op want de volgende aanval van Kwik is wel raak.  De dames van Kwik heersen in het wedstrijdbegin en zorgen voor een 3-0 voorsprong. Via strafworp komt Meeuwen op 3-1. We zijn dan zeven minuten ver. Dan volgt een lange periode zonder doelpunten. Op het kwartier komt Meeuwen dichterbij maar nadien loopt Kwik snel weer uit tot 5-2. Meeuwen geeft echter niet op en komt terug tot 5-4. Het antwoord van Kwik volgt dadelijk en met 6-4 gaan we de laatste vijf minuten in. Daarin kan enkel Meeuwen nog scoren en we gaan rusten met 6-5.

De eerste tien minuten van de tweede helft zijn zeer spannend. Maar telkens Meeuwen gelijk of dichter komt scoort Kwik meteen tegen. Na deze tien minuten wijzen de bordjes 10-9. De volgende minuten neemt Kwik echter het heft weer in handen en moet Meeuwen de rol lossen. Kwik loopt terug uit tot 13-9. Wedstrijd  is vanaf dan gespeeld. Meeuwen kan geen vuist meer maken en zo kan Kwik de wedstrijd rustig uitspelen. Kwik plaatst zich als eerste voor de finale in de Lotto Arena. Eindstand 15-9

MSPN9913.jpg                     NKRU2473.jpg

fotos Marco Spelten en Nathalie Kruidenier - korfbalfoto.be