Leider pakt nog eens uit

Boeckenberg - Scaldis 28-18 (rust 17-5)

Bij aanvang van de wedstrijd lijkt het een spannende en veelbelovende match te worden, bij de rust moet ik mijn mening echter herzien. David Peeters opent de score voor Scaldis reeds in de eerste minuut. De supporters laten zich dan ook meteen horen. Boeckenberg wil even tonen dat het ook anders kan en scoort meteen zes doelpunten op rij. Na een tegendoelpunt van Johan Olaerts drukken ze nogmaals door en scoren acht doelpunten op rij. David Peeters zet met zijn tweede doelpunt van de wedstrijd de 14-3 stand op het bord en de supporters blijven positief. “We gaan erop en erover” wordt er in de tribune luid gescandeerd. Wie weet...
Met nog 15 seconden te spelen in de eerste helft geeft Jesse De Bremaeker zijn vak een duidelijke instructie: “nog één goede aanval”, zo simpel kan het soms zijn. Bij Scaldis zien we de eerste helft een portie pech, maar toch ook een portie slechte passen. We gaan rusten bij 17-5.

De tweede helft zien we een heel andere wedstrijd. Op 13 seconden tijd wordt er door beide ploegen gescoord. Na drie minuten spelen zijn er al zes doelpunten gevallen. Nu gaat het weer gelijk op. Zijn het de drie wissels die Scaldis doorvoerde? Is het de motivatie van de coach? De supporters die opnieuw van zich laten horen? Waarschijnlijk is het een combinatie van al deze factoren die een heel ander Scaldis laten zien. Dit is tenminste een Scaldis dat volgende week in Herentals kans maakt op winst.
Van de Panters onthouden we van deze wedstrijd het hoge afwerkingspercentage (17 doelpunten in een helft, niet slecht denk ik dan), van de Scaldianen onthouden we vooral de tweede helft J.

Geschreven door: Randi Buvens - Gepubliceerd op: 9/03/2014