AKC naar kruisfinales

Sikopi - AKC: 17 - 24 (rust 10 - 12)

voor aanvang was de boodschap voor beide ploegen duidelijk. Bij winst van Sikopi trokken zij naar Herentals, indien AKC won gingen zij. Daarbovenop kwam nog dat, indien ook Borgerhout / GW verloor, AKC de wedstrijd tegen Boeckenberg ontliep. Alle ingrediënten dus om er een leuke korfbalnamiddag van te maken.

Het waren de Rabbits die het beste uit de startblokken schoten, 4-0 na amper 4 minuten wedstrijd. Toen vond Akc het welletjes en begonnen ze aan hun achterstand te knabbelen. Na 6 minuten stond het 4-2 voor de thuisploeg. Dan kregen we een periode zonder doelpunten van maar liefst 7 minuten. Maar uiteindelijk was het toch weer AKC dat de score opende. Wat toen volgde was een ware thriller. In 3 minuten tijd gingen we naar een 8-8 stand. Doelpunten om en om.  En zo bleef het gelijk opgaan. Wat uiteindelijk de ruststand gaf van 10-12 na 21 minuten. Inderdaad, de laatste 4 minuten werd er niet meer gescoord.

Na de rust kregen we een ander wedstrijdbeeld. De bezoekers voelden dat er meer inzat en grepen de Leftbank Rabbits bij hun nekvel. Na 7 minuten spelen stond er een 5 puntenkloof op het bord (13-18). Deze voorsprong zou AKC niet meer afgeven en zo kregen we een terechte winnaar, na een meer dan behoorlijk kijkstuk. Bij AKC waren de dames het best bij shot. Zij namen 18 van de 24 korven voor hun rekening.

Achteraf bleek ook dat BGW zijn wedstrijd verloren had en dat AKC zich volgende zaterdag in Herentals mag opmaken voor een ontmoeting tegen Scaldis. Het einde van de reguliere competitie kon niet mooier zijn.

Geschreven door: Ronny Van Ginkel - Gepubliceerd op: 9/03/2014