Degradatie ondanks verdiende zege

Riviera - Voorwaarts 30-22 (rust 14-14)

Riviera moest vandaag een beter resultaat halen dat concurent Meeuwen , met het oog om rechtstreekse degegradatie te ontlopen . Ze komen snel 1- 0 voor maar beide ploegen houden tot 4 - 4 gelijke tred . Dan vallen er bijna 10 minuten geen doelpunten meer .Dan volgt plots een belegering van doelpunten op het scorebord , maar beide ploegen lossen elkaar niet . Dit vertaald zich in een logische 14 - 14 ruststand .

Na de pauze is het Riviera dat snel drie korven uitloopt , en Voorwaarts dat probeert aan te klampen . De thuisploeg luid aangemoedigd door zijn aanhang gaat nu vol voor de winst . Ondermeer door een sterk spelende Mitch Lenaerts stomen de mauve / witte door naar de overwinning . Enkele minuten voor tijd werd het plots stil bij de Riviera aanhang , wanneer ze vernemen dat concurent Meeuwen zijn wedstrijd gewonnen had , en ze de rechtstreekse degradatie naar de promoleaque niet meer konden ontlopen .Riviera won verdiend met 30 - 22 van Voorwaarts , en nam zo in stijl voor minstens één seizoen afscheid van het hoogste niveau .Man van de match was ongetwijfeld Riviera aanvoerder  Mitch Lenaerts met 8 doelpunten .

Geschreven door: Wim Marynissen - Gepubliceerd op: 9/03/2014