Strijd voor kruisfinales

AKC - Borgerhout/GW 17-17 (rust 8-7)

Zowel de spelers als de supporters van beide teams leken er zin in te hebben. Het moet gezegd zijn, de spionkop van Borgerhout/groen wit kwam soms zelfs boven die van AKC uit… Wat een veelbelovende wedstrijd moest worden, begon met een erg vreemde eerste helft. Het is de thuisploeg die als eerste een strafworp weet om te zetten, maar een antwoord laat nooit lang op zich wachten. Integendeel, na 9 minuten staan de zebra’s 1-3 voor. AKC laat de tegenstanders echter niet verder uitlopen en komt op een minuut tijd terug gelijk. Nu is het de thuisploeg die vaker de mand vindt en zo een voorsprong weet uit te bouwen, de kloof is echter nooit groter dan twee doelpunten.... Het baltempo ligt bij beide ploegen erg hoog, de afwerking iets minder. Er wordt erg weinig gescoord, tot beide ploegen lijken te beseffen dat 5-3 geen ruststand is voor een wedstrijd als deze. De laatste 4 minuten van de eerste helft, wordt er in totaal nog 7 keer gescoord, zodat we toch kunnen gaan rusten met 8-7 op het scorebord.

Ook de tweede helft weer een kloofje van twee doelpunten, al laat Borgerhout/gw toch ook een knap staaltje van zijn kunnen zien. De combinatie Jarret/Jarni lijkt zijn vruchten af te werpen, nu die afwerking nog…

Aan de andere kant is het Bo Van Hoof die met zijn vierde doelpunt van de wedstrijd voor het eerst een kloof van drie doelpunten weet neer te zetten.

De zebra’s blijven echter meespelen en komen via een stip terug tot op twee doelpunten. Twee keer balverlies bij AKC, twee keer kunnen de bezoekers profiteren. Via een ver schot van Kristof Loos staat het zelfs 12-12. Nog 12 minuten op de klok, de wedstrijd kan nog alle kanten uit. Dat lijken ook de supporters te beseffen en onder luid gejuich gooit eerst Jarret van ver zijn vijfde doelpunt binnen en vervolgens kan ook Jarni de mand nog eens vinden. Nu is het Borgerhout/gw dat twee doelpunten voor staat. Via een doorloper van Elke Daelman zijn het nu de zebra’s die drie doelpunten voor staan.

De wedstrijd neemt nu wel een heel andere wending als er plotseling volgens de wedstrijdklok terug 24 minuten te spelen valt. Jammer dat de supporters van Borgerhout/gw zich dan op een heel andere manier laten kennen. Als er dingen geroepen worden als “amateurs” en “wisselen van functie”, zullen we dat maar op de spanning van het moment steken. Langs AKC kant loopt het niet altijd even vlot en wordt er eerst een ‘gewone’ time-out genomen, gevolgd door een noodgedwongen medische time-out en een wissel. Het lijkt dan weer even de goede kant op te gaan en de net gewisselde Sam Bedeer scoort meteen voor AKC. Met nog drie minuten te spelen kan er nog veel gebeuren. Dat lijken beide teams te beseffen en AKC komt weer helemaal terug. De laatste minuut scoren zowel Jarret De Vriendt als Bo van Hoof hun zesde doelpunt en nemen zo elk een puntje mee naar huis.

Geschreven door: Randi Buvens - Gepubliceerd op: 23/02/2014