Spannende degradatiestrijd in topleague

Meeuwen - Sikopi 22-18 (rust 7-10)

In deze degradatietopper was het Sikopi dat het best van start ging , en meteen 0 - 2 uitliep .Via twee korven van Jef Vervliet kon de thuisploeg het evenwicht herstellen .Bij de vakwissel die daarop volgt scoren beide teams om beurten , maar dan neemt een iets beter afwerkend Sikopi een 3 - 6 voorsprong .Dan mist Yani Janssens een stip voor de thuisploeg , maar Meeuwen kan ondermeer via deze speler terugkomen tot 5 - 6 . De Deurnenaren kunnen deze kloof van een één korf behouden tot de 7 - 8 iets voor het rustsignaal , maar in de slotseconden kan Sikopi nog tweemaal scoren .  7 - 10 bij de rust .

Na de pauze is het al Meeuwen wat de klok slaat , en ze buigen hun achterstand om in een 11 - 10 voorsprong .Yve Van Harneveld brengt Sikopi langs zij , meteen voor het laatst in deze wedstrijd . Meeuwen loopt dan langzaam maar zeker van zijn tegenstander weg , en halfweg de tweede periode staat het 16 - 13 voor de thuisploeg .De trouwe Meeuwenaanhang schreeuwen hun team naar een  verdiende 22 - 18 overwinning .Meeuwen geeft door deze winst en het verlies van Riviera,de rode lantaarn aan deze laatste door .Op twee wedstrijden van het einde blijft de degradatiestrijd ongelooflijk spannned .

Geschreven door: Wim Marynissen - Gepubliceerd op: 23/02/2014