Leider laat geen steek vallen

Minerva - Kwik 24-26 (rust 14-16)

Minerva start het best in deze wedstrijd , en het klimt naar een 2 - 0 voorsprong .In een aangenaam kijkstuk kan de thuisploeg tot  8 - 6 een minimale voorsprong van één à twee doelpunten behouden . Halfweg de eerste periode slaagt Kwik erin om voor het eerst langs zij te komen 8 - 8 .Dan brengt Kevin Cramm de thuisploeg via strafworp opnieuw op voorsprong  , maar nu scoren beide teams om en om tot 13 - 13 . De bezoekers komen dan voor het eerst in de match op voorsprong , en lopen twee korven uit  13 - 15 . Deze twee punten kloof blijft overeind tot aan de rust , en zo rusten we met  14 - 16 in het voordeel van de Merksemenaren .
Na de pauze krijgen we drie strafworpen na elkaar , de eerste wordt omgezet door Robin Cramm voor de bezoekers 14 - 17 . Dan mist Jens Oyen voor Minerva , een dure misser zal blijken want opnieuw Robin Cramm scoort vanaf de stip de 14 - 18 voor de Kwikkers .De definitieve kloof is nu geslagen , de thuisploeg houdt de wedstrijd ongemeen spannend , maar  kan de achterstand niet meer wegwerken . Een degelijk spelend Minerva moet uiteindelijk met 24 - 26 de duimen leggen voor leider Kwik .Een belangrijk detail in deze wedstrijd was ,dat Kwikspeler Robin Cramm  vanmiddag topschutter was met maar liefst 9 stuks .
Geschreven door: Wim Marynissen - Gepubliceerd op: 17/02/2014