U bent hier: Skip Navigation Links

Rangschikking topleague helder ?

Het verloop van de Topleague is ongemeen spannend. Met nog enkele wedstrijden voor de boeg is er een duidelijke koploper, maar daar achter is nog alles mogelijk en staan verschillende ploegen op een gelijk aantal punten of in elkaars nabijheid. Het eindklassement is dus nog geen uitgemaakte zaak. Er volgt nog een flinke eindstrijd om de 4 kruisfinale-tickets te verdelen, maar ook om van de laatste 2 plaatsen weg te blijven.

 

Toch moet er opgelet worden bij het raadplegen van de rangschikkingen die gepubliceerd worden!

 

Om misverstanden te vermijden, verwijzen we u graag naar het reglement van wedstrijden (artikel 111-5) dat stelt dat als ploegen met een gelijk aantal punten eindigen, ze gerangschikt worden volgens het aantal gewonnen wedstrijden. Is dat ook gelijk dan worden de onderlinge resultaten in rekening genomen en dus niet direct het doelgemiddelde!

 

Aangezien momenteel nog niet alle clubs met gelijk aantal punten én gelijk aantal gewonnen wedstrijden, de heen- en terugwedstrijd hebben afgewerkt, kan er enkel maar een indicatieve rangschikking opgemaakt worden aan de hand van de verworven punten en het doelgemiddelde.

 

Tot alle onderlinge confrontaties zijn afgewerkt, is het dus niet vanzelfsprekend om een heldere rangschikking op te maken voor ploegen met gelijke punten én gelijk aantal gewonnen wedstrijden.

 

Het wordt dus echt nog spannend!

 

Het volledige reglement van wedstrijden kan u hier vinden :  http://www.korfbal.be/download/Reglement_van_Wedstrijden_2013-11.pdf

 

We verwijzen nu naar de spannende Topleague, maar dit reglement is geldig voor alle 1ste ploegen in alle reeksen (top, promo, hoofdklasse 1 tem 5, jun 1A, schol 1A, cad 1A, U14 1A en U12 1A).

 

 

bron : Comité voor Wedstrijdzaken (CvW)

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 16/02/2014
Share/Bookmark
NDN


HyperLink


Download hier de officiële Topkorfballeague tune