Niet voor hartlijders

Floriant - Vobako 14 - 13 (rust 6-5)

De belangen voor beide teams waren hoog. Floriant kon bij winst uit de gevarenzone komen, Vobako kon zijn tweede plaats veiliger stellen. En afgaande op de heenwedstrijd zouden we een spannend duel mogen verwachten.

Deze verwachtingen werden dan ook ingevuld. Beide ploegen begonnen gretig aan de match en na 4 minuten stond het 2 - 2. Daarna was het 7 minuten wachten op het volgende doelpunt. Niet dat er niks te beleven viel hoor. De kansen gingen over en weer, alleen scoren liep wat moeilijk. Met een licht overwicht toch voor de thuisploeg. Zij waren iets beter in de afwerking en dus kregen we een, bijna logische, 6-5 ruststand.

Na de peptalk onder de rust kwamen de bezoekers het gretigst aan de inworp en ze maakten al in de eerste aanval gelijk.

Wat daarna volgde was een regelrechte thriller. Kansen over en weer, met steeds een licht overwicht voor de bezoekers uit Lichtaart. Steeds slaagden ze erin om een lichte voorsprong te behouden. En als het zo spannend is dan gaan de potjes soms wel eens overkoken. Dit keer was het coach Ewald French die zich niet kon inhouden en zich op een gegeven moment zo boos maakte op de leiding dat hij te ver ging. Zelfs een gele kaart kon hem niet kalmeren. Dus een tweede keer geel gevolgd door rood en de coach in de tribune voor de resterende 6 minuten.

Dit werkte zoals de spreekwoordelijke rode lap op een stier voor Floriant. Met nog 2 minuten te spelen kwamen ze voor het eerst in de tweede helft gelijk. Vobako antwoordde gepast en scoorde nog in dezelfde minuut tegen via uitblinker Tim Baeyens. Bij Floriant was allesbehalve de veer gebroken. Via Lennert Impens en en Tom Buyens gingen ze op en over de bezoekers en trokken zo het laken naar zich toe. Grote vreugde bij Floriant en Vobako in zak en as na een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar nodig had en waar een gelijkspel nog het beste de waardeverhoudingen hadden weergegeven.

Alleen jammer van het thuispubliek dat het nodig vond om de bezoekende supporters nogal onvriendelijk te behandelen. Jammer want deze wedstrijd was op het veld wel heel fair en een promotie voor het korfbal.

Geschreven door: Rony Van Ginkel - Gepubliceerd op: 9/02/2014