Eerste nederlaag voor Kwik

Catba - Kwik 16-15 (rust 6-10)

De wedstrijd werd na 3 minuten op gang getrokken door Liesbeth Bollaerts en Elke Van Herck. Zij scoren beiden in de derde minuut. Kwik scoort nog 2 keer waardoor ze 0-4 uitlopen. In de 7e minuut wordt een Time Out gevraagd door Catba. Deze heeft effect waardoor ze terug komen tot 5-6. Nu vraagt Kwik een Time Out aan. Even later krijgt coach Bart De Vylder een gele kaart van scheidsrechter Danny De Wit. Hierdoor wordt het wat rustiger bij de coaches en kunnen we gaan rusten met een 6-10 stand.

De eerste goal in de tweede helft valt al na 6 seconden. Dit is een penalty die omgezet wordt door Robin Cramm, na een fout op Liesbeth Bollaerts. Verder loopt de wedstrijd vrij gelijk op met iets meer afwerking voor Catba. We krijgen dan een eindstand van 16-15 in het voordeel van Catba.

Weetje: In deze wedstrijd werden maar liefst 16 penalty's gefloten waarvan er slechts 7 door de korf vielen.

Geschreven door: An Van Ginkel - Gepubliceerd op: 27/01/2014