Round-up halfweg

Na zeven speeldagen in de promoleague ziet de rangschikking er min of meer uit zoals verwacht was. Kwik op kop al had de leider ook af en toe knap moeilijke wedstrijden zoals vorige week in Temse. Het werd dus niet de vooraf voorspelde walk-over voor de degradant uit de Topleague. Vobako volgt, tot hun eigen verbazing, op twee met op hun hielen een trio (Floriant, Temse en Minerva) dat nog volop aanspraak maakt op die runner-up wedstrijd in de Lotto Arena. Onderaan zitten ASKC , Ganda en in mindere mate Catba in slechte papieren. Vooral het team uit Schoten heeft nog geen punten kunnen pakken. Dit weekend begint de terugronde met een paar interessante wedstrijden. Kwik ontvangt met Floriant een van de verrassingen van dit seizoen. De ploeg uit Merelbeke speelt meer dan goed mee en maakte het menig topper al lastig. Best niet te onderschatten dus. Ganda kan thuis altijd wat meer dus zal Vobako goed moeten zijn om de punten mee naar de Kempen te nemen. Hun sterke damesviertal en aanvoerder Tim Baeyens, momenteel leider bij de topschutters, zijn daarbij een extra troef. Van sterke dames gesproken, daar weten ze bij Temse alles van. Hun dames zorgen bijna wekelijks voor het leeuwenaandeel van de doelpunten. Winst bij ASKC geeft hen nog altijd uitzicht op plaats twee. Ook Minerva-Catba is zo'n wedstrijd waar het alle kanten uit kan. Voor Minerva een kans om aansluiting met de top te krijgen, voor Catba een kans om zich stevig(er) in de middenmoot te hijsen. Spanning verzekerd.
Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 16/01/2014