Halfweg

Na zeven speeldagen zijn we halfweg de competitie en we stellen vast dat het in de topleague zelden spannender is geweest. Akkoord de eerste en de laatste plaats zitten nog een tijdje bij Boeckenberg en Meeuwen maar daar tussen staan zes ploegen binnen de twee punten. Ieder van hen maakt nog kans op de kruisfinales, maar ieder van hen kan ook nog op de zevende plaats terecht komen. Dat belooft voor de volgende weken. Volgend weekend zjin er dan ook drie belangrijke wedstrijden. De vierde werd een week geleden al gespeeld wegens de deelname van Boeckenberg aan de Europacup. We beginnen op zaterdagavond op Linkeroever waar Sikopi Scaldis partij geeft. De Rabbits zitten duidelijk in de winning mood met drie overwinningen op rij waardoor ze hun lot weer in eigen handen hebben.  Bij Scaldis is het net andersom. Werd in de eerste speeldagen het vertrek van Bart Cleyman nog redelijk opgevangen dan is het na de ziekte van Patty Peeters snel gebleken wat haar waarde voor het team is. Winnen is dus voor beide ploegen de boodschap. In de andere zaterdagwedstrijd tussen Riviera en Meeuwen kijken we even naar de bodem van de rangschikking. Als de Wolven deze wedstrijd winnen kunnen ze nog blijven dromen van de kruisfinales. Bij verlies wordt het nog een tijdje knokken om de Lotto Arena te vermijden. Voor Meeuwen wordt dit een van de wedstrijden van de laatste kans. In de heenronde werd maar nipt verloren van een in de tweede helft efficienter Riviera. We vragen ons af hoe de stand er had uitgezien bij een omgekeerde uitslag die eerste speeldag. Bij een volgende nederlaag begint de degradatie voor Meeuwen stilaan onafwendbaar te worden. Op zondag ontvang Borgerhout/GW Voorwaarts. Op de eerste speeldag verrasten de Zebras de bus in eigen huis. Nadien kon nog enkel van Sikopi en Meeuwen gewonnen worden. Dringend punten pakken dus want de wedstrijd in de Lotto Arena is nooit een cadeau voor de nummer zeven uit de Topleague. Ook voor Voorwaarts, dat voor Nieuwjaar de maat pakte van én Scaldis én Boeckenberg wordt het tijd terug met winst aan te knoppen. Het dipje waar ze momenteel in verzeild zijn kan hen een quasi zekere kruisfinale kosten. Redenen genoeg dus om dit weekend een wedstrijd mee te pikken.
Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 16/01/2014