Ook Riviera verrast Voorwaarts

Voorwaarts - Riviera 18-21 (rust 11-14)

Na winst vorige week van beide ploegen, waren de verwachtingen voor deze wedstrijd hoog gespannen. Verlies zou immers betekenen dat ze de aansluiting voor de kruisfinales in het gedrang zagen komen.
De wedstrijd kwam langzaam op gang. Er werd van meet af aan stevig verdedigd en we moesten tot de 4° minuut wachten op het eerste doelpunt. Deze eer was voor Riviera, en meteen ook het sein om door te gaan op het elan. Na 7 minuten stonden de bordjes dan ook op een riante 0-4 voorsprong. Niet met ons dachten de spelers van Voorwaarts en in één ruk en kwamen ze terug gelijk. 4-4 na 12 minuten wedstrijd. Maar ook Riviera wou zich niet zomaar bij de feiten neerleggen. Blijkbaar waren ze terug bij de les want nog eens 4 minuten later stonden ze weer 4 korven voor (7-11). Zo ging de wedstrijd verder met over en weer doelpunten. We gingen rusten met een 11 - 14 voorsprong voor de ploeg uit Deurne.
Zelfde spelbeeld in de tweede helft. Kansen en doelpunten langs beide kanten, maar Voorwaarts kon aanvankelijk niet  dichterbij komen. Tot in de 34° minuut de bordjes weer gelijk stonden (16 - 16). De wedstrijd ging vanaf dan even weer gelijk op tot in de 44° minuut (18 - 18). waren het de zenuwen? Feit was dat er bij Voorwaarts de ballen niet meer door de mand wilden. Riviera daarentegen was beter (rustiger) in de afwerking en zo eindigde de wedstrijd op een overwinning voor Riviera met 18 - 21 na een meer dan behoorlijk kijkstuk.
Geschreven door: Ronny Van Ginkel - Gepubliceerd op: 13/01/2014