Nieuwjaarstopper op zondag

De Diamonds zijn aan het werk in Rotterdam , dus even geen korfballeague en dus ook geen Exqi Sport Topkorfbalmagazine. Volgend weekend is er het Supervisions Korfbalgala in Hoboken. Daar kan je op zaterdag onder andere Scaldis en Nic uit Nederland aan het werk zien.

In de topkorfballeague staat zondag de wedstrijd Boeckenberg - AKC op het programma. Deze wedstrijd werd vooruit geschoven wegens de deelname van Boeckenberg aan de Europacup van 20 tot 23 januari in Herentals.

Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd.  De Panters moeten winnen om mee aan de leiding te blijven met Scaldis. Dan wordt op 10 januari de topper tussen beide ongeslagen leiders gespeeld. Ook voor AKC is deze wedstrijd niet zonder belang. Het team van Eddy Van Hoof is nog altijd in de  running voor een kruisfinale plaats en dan zijn punten tegen de ploegen uit de kop van de rangschikking altijd meegenomen. Nick Janssens is momenteel top getuige zijn knappe prestatie tegen Taipei  (9 treffers uit 20 pogingen) op de challenge. Wie van de Panters legt hem aan banden ? Beide teams zijn ook een sterk geheel, al hebben de Panters net dat tikkeltje meer ervaring dat de balans in hun voordeel kan doen overslaan. Ook de beide coaches kennen elkaar en elkanders team door en door. Het belooft dus weer een clash te worden zondag om 15u30 in Kattenbroek Edegem.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 29/12/2009