Topwedstrijd !

Vobako – Kwik 14-19 (rust 5-8)

Een goed gevulde sporthal in Tielenheide voor deze topper in de promoleague. Beide supportersclans houden er van bij het begin de sfeer in. Ook de spelers gaan er vol voor. We zien een snelle start, felle balbetwistingen en veel doelpogingen. Na zeven minuten wijzen de bordjes 3-3. Het is een zenuwachtige wedstrijd en dat zie je. Er worden kansen gemist en na een penaltymisser van Vobako kan Kwik po het kwartier een eerste kloofje maken 3-5. Vobako mist te veel korte kansen en kan zo niet dichter bij komen. We gaan rusten met een 5-8 voorsprong voor Kwik.

Wie iets te lang in de kantine is blijven hangen kijkt raar op als hij vlak na de rust binnen komt en de score bekijkt. We zijn amper twee minuten bezig en de bordjes wijzen al 9-10 aan. Amper een minuut later heeft Kwik zijn rustvoorsprong weer veroverd (9-12). Er volgen een aantal minuten zonder doelpunten maar dan gaat het weer snel. Door enkele penaltymissers bij Kwik begint Vobako er weer in te geloven en ze naderen enkele keren tot op een doelpunt. Met die 14-15 stand gaan we de laatste tien minuten in. Hierin kan Vobako de mand niet meer vinden en zo kan Kwik nog ruim met 14-19 winnen.

Was het voor de supporters van de beide teams soms naar de haren grijpen bij de gemiste kansen , de neutrale toeschouwers, en die waren er ook talrijk aanwezig, kregen deze keer waar voor hun geld. Korfbal zoals het hoort te zijn, snel, vinnig, vele doelpunten, scherpe duels maar steeds sportief. Kortom een fel gesmaakte topper.

Kwik komt nu op gelijke punten met Vobako  dat via het aantal gewonnen wedstrijden wel aan de leiding blijft.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 5/01/2014