Vierpunten speeldag

Speeldag vier in de promoleague en nu al een aantal vier punten wedstrijden. Elke wedstrijd van volgend weekend is belangrijk en kan voor een heel andere rangschikking zorgen.
Zo zijn er op zaterdag Floriant-Catba en Temse-Vobako. In de eerste wedstrijd gaat het er om of er de volgende weken naar boven of beneden moet gekeken worden. Beide teams zorgden de voorbije weken voor de positieve verrassingen door goede uitslagen , goed spel en doelpunten. We verwachten dan ook een topwedstrijd zaterdag in Merelbeke waarbij de winnaar in de bovenste helft van het klassement kan terecht komen. Met een gelijkspel , dat zou dan het derde zijn voor Catba, komt geen van beiden vooruit. In de andere zaterdagwedstrijd staat de leidersplaats van Vobako op het spel. Nemen de Kempenaars ook de Temse klip dan kunenn ze de week nadien thuis als leider aan de slag in de topper tegen Kwik. En dat geeft toch altijd een voordeel. Maar ook Temse dat bovenaan wil meestrijden kan de punten goed gebruiken om zich blijvend bovenaan te nestelen. Het wordt ook hier dus razend spannend.
Ook op zondag levensbelangrijke duels met Kwik-Minerva en ASKC-Ganda. Het eerste speelt zich af in de top van de rangschikking. Wie blijft in het spoor of wipt over Vobako. Kwik is het aan zijn status verplicht om te winnen. Maar dan zal het de ganse wedstrijd geconcentreerd moeten blijven. De coaches Morel en De Vylder zullen hun plannen al wel klaar hebben. Kwik indoor dus de place-to-be. Tenslotte verdwijnt er zondag minstens nog een overblijvende nul van de tabellen. Zowel voor Ganda als voor ASKC is winst de enige mogelijkheid om een verlengd verblijf in de league af te dwingen. Het is voor beiden van moeten om de achterstand op plaats zes niet te groot te laten worden.
Zondagavond zullen we weer heel wat wijzer zijn.
Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 11/12/2013