Favoriet Kwik wint eerste wedstrijd

Floriant - Kwik 14-19 (rust 8-10)

Op de eerste speeldag in de promoleague hebben Floriant en Kwik er een leuk kijkstuk van gemaakt .

In een evenwichtige eerste helft probeerde Kwik, na een kleine studieronde ,  het laken snel naar zich toe te trekken en kon zo 1 - 3 uitlopen. Dan missen de bezoekers een strafworp en kan de thuisploeg de bordjes weer in evenwicht brengen  3 - 3 .Even later  bij een 5 - 6 voorsprong voor Kwik mist de thuisploeg de gelijkmaker vanop de strafworpstip . De bezoekers reageren gevat en lopen 5 - 8 uit .Floriant probeert aan te klampen en gaat rusten bij een 8 - 10 achterstand .

Na de pauze is er net als in de eerste helft een kleine studieronde. D an scoren de Merksemenaren de 8 - 11.De thuisploeg kan er nog 9 - 11 van maken , maar bij de daarop volgende vakwisel maakt Kwik er 9 - 13 van. De bezoekers krijgen nu helemaal de bovenhand en kunnen uitlopen tot 10 - 16 .Kwik kwam niet meer in de problemen  en won de wedstrijd verdiend van een verdienstelijk spelend Floriant met 14 - 19 . Bij Kwik had een sterk spelende Elke Vanherck , met 6 doelpunten een groot aandeel in de overwinning van haar team .

Geschreven door: Wim Marynissen - Gepubliceerd op: 24/11/2013