U bent hier: Skip Navigation Links

Op zoek naar de opvolger van Boeckenberg

Nu het echt herfst is geworden is het de hoogste tijd om weer de zaal in te trekken en weer te genieten van topkorfbal. In de topleague gaan we de volgende veertien speeldagen op zoek naar de vier teams die ons in Bloso centrum Netepark Herentals en de week nadien in Lotto Arena Antwerpen mogen verwennen tijdens onze topevenementen : de zaalfinale weekends.

Lotto1.jpg

Uiteindelijk gaan we op zoek naar de opvolger voor Boeckenberg. Als we de topleague teams eens onder de loep nemen kunnen we niet anders dan de Panters zelf naar voor schuiven als eerste kandidaat. Langs herenzijde nog altijd met het viertal Campers, De Bremaeker, Duronjic , Janssens en bij de dames de zussen Goossens, Biot, Schilders en Van Camp is dit team zeker niet zwakker dan vorig seizoen. En al kunnen de Panters tijdens de reguliere competitie al eens een zeldzame steek laten vallen, tijdens die twee topweekends half maart staan ze er, gesteund door hun ruime en ludieke achterban, altijd. (Kan er dit seizoen ook eens gestunt worden in de Europacup?). Hun nieuwe coach Elewaut kent zijn spelers door en door aangezien ze ook hofleverancier van het nationale team zijn. Boeckenberg is zijn eigen grootste tegenstander, maar dit team moet altijd in de top twee eindigen. Voor de andere drie kruisfinale plaatsen zijn er wel meerdere kandidaten. Als we kijken naar de resultaten van het voorbije eerste deel van de veldcompetitie valt vooral de clean sheet van Voorwaarts op. Na het afhaken van een aantal toppers zoals De Decker en De Keyser is het coach De Waele aardig gelukt om een aantal goede jongeren in het team te integreren. Als ze deze trend ook in de zaal kunnen verder zetten zien we ook de ‘Bus’ supporters in Herentals, en waarom niet in de Lotto Arena, terug.  Zeker nu ze opnieuw kunnen rekenen op een volledig herstelde Julie Caluwé. Blijven dan nog over Scaldis, Sikopi, Borgerhout/GW, AKC, Riviera en Meeuwen. Voor deze ploegen zal veel afhangen van de resultaten van de eerste speeldagen. Het is in de league zo dat een goede start meestal de voorbode is van een goed seizoen en dat een mislukte start nog een tijd voor problemen blijft zorgen.

Scaldis is ook al jaren een vaste klant in de (kruis)finales. Het had dan ook met Bart Cleyman één van de smaakmakers van de league in zijn gelederen. Kunnen Peeters, Ollaerts en andere Ruts de daar ontstane leegte opvullen dan is de kans groot dat ook Scaldis er weer zal bij zijn. Voor Sikopi is het telkens net wel of net niet. Ook dit seizoen zal veel afhangen van de onderlinge confrontaties met de directe concurrenten. Indien de Rabbits een constante in hun prestaties  kunnen krijgen dan zijn ze zeker een te duchten kandidaat. Borgerhout/GW en AKC hebben het beiden al mee gemaakt. Een kruisfinales of net niet en een rampseizoen waar alles mis gaat met degradatie tot gevolg.  Ze hebben alle twee coaches die het klappen van de zweep kennen en hun troepen zeker voldoende kunnen motiveren. Blijven nog Riviera en Meeuwen. Riviera heeft het al enkele keren moeilijk gehad en wist zich telkens toch te redden. Veel zal afhangen van de gezondheid van Mitch Lenaerts en of er een mogelijke opvolger voor  hem kan gevonden worden. Bij Meeuwen, met een vrij jong team maar een ervaren coach is het kijken of de verf pakt. Dit kan dus alle kanten uitgaan.

Wat al zeker is dat we, misschien met uitzondering van de echte top,  weer een heel spannende competitie zullen krijgen. Het publiek kan er maar goed bij varen. We zien jullie wel bij een van de vele wedstrijden.

 

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 18/11/2013
Share/Bookmark
NDN


HyperLink


Download hier de officiële Topkorfballeague tune