Panters opnieuw kampioen

Scaldis – Boeckenberg 12-18 (rust 4-10.)

De verwachte finale in de topleague tussen Boeckenberg en Scaldis . De oranjehemden konden twee keer winnen in de competitie maar dat zegt niks over vandaag. Voor een aantal mensen een wedstrijd met nog een extra tintje.  Onder he toog van de camera’s van Sporza kunnen we er aan beginnen.

Een sterke Boeckenberg verdediging zorgt er voor dat de eerste Scaldis aanval geen kans krijgt. De eerste minuten zijn vooral de verdedigingen meester. We krijgen veel een-schotsaanvallen. Het eerste doelpunt is voor Sofie Goossens. 0-1 na drie minuten. Voorlopig zijn de Panters baas maar ze kunnen het nog niet op het scorebord uitdrukken. Scaldis neemt al vlug zijn eerste time-out. Na zeven minuten lukt Veronique Biot de 0-2. De heren zijn zo erg aan elkaar gewaagd dat het verschil vandaag wel eens door de dames kan gemaakt worden. Sara Goossens brengt Boeckenberg op 0-3. Davor Duronjic lukt een prachtig schot zo komen de Panters al 0-4 voor. David Peeters lukt op vrjiworp de eerste voor Scaldis 1-4. Jesse De Bremaeker toont ook zijn schotkracht . We zijn een kwartier weg en het is 1-5. Er wordt heel weinig gescoord. Nick Janssens kan niet achterblijven. Met zijn eerste wordt het 1-6.  Bart Cleyman op strafworp zorgt voor 2-6. Coach Elewaut neemt al zijn tweede time-out. De duels tussen Ollaerts en Campers onder de paal zorgen voor heel wat animo en paalbeweging. Glenn Ruts scoort na 22 minuten het eerste speeldoelpunt voor  Scaldis. Dit wordt gecounterd door Jeffrey Campers , op doorloper de 3-7. De verdedigers blijven het halen van de aanvallers. Nick Janssens scoort de van uit de hoek de 3-8 en op vrijworp de 3-9. We zijn dan al in de laatste vijf minuten van de eerste helft. Op strafworp kan David Peeters nog milderen tot 4-9.Maar ook Jesse de Bremaeker krijgt nog een strafworp die hij zelf omzet. Met 4-10 gaan we rusten, na een eerste helft waarin vooral de verdedigingen baas waren en Boeckenberg scherper in de afwerking.

Eerste doelpunt na de rust komt op naam van Davor Duronjic. Als even later Nick Janssens naar de stip mag loopt Boeckenberg al 4-12 uit. Scaldis moet al op een Boeckenberg dipje gaan rekenen. Maar Sofie Goossens doet er nog eentje bij. We zijn amper zes minuten ver in de tweede helft en de wedstrijd lijkt al gespeeld. Op strafworp laat David Peeters de vakken draaien (5-13). Boeckenberg blijft de beste aanvallen op de vloer leggen. Met zijn vijfde zorgt Nick Janssens voor 5-14. Scaldis kan momenteel alleen maar op strafworp scoren. Bart Cleyman voor 6-14. Even een onderbreking wegens kwetsuur van Patty Peeters die gelukkig snel weer verder kan. David Peeters kan dan nog eens een speelgoal scoren voor Scaldis. Maar dat kan Jesse De Bremaeker ook. Dan kan Bart Cleyman niet achterblijven. Met een doelpunt van Nikki Schilders hebben alle Panters hun goal gescoord. De stand is 8-16. Zo gaan we het laatste kwartier in. Nog maar een strafworp van David Peeters en zo wordt het 9-16.  Boeckenberg coach Leeuwenhoek neemt nu zijn time-out. Wat later scoort Jeffrey Campers uit de rebound 9-17. Met nog tien minuten te gaan zorgt Bart Cleyman voor de 10-17. Bart Cleyman mist dan een strafworp. Even later scoort hij toch de 11-17. Scaldis zet nu alles op alles. Ze hebben nog vijf minuten. Boeckenberg kan het nu rustiger uitspelen. Veronique Biot scoort zo de 11-18. Op een minuut van het einde neemt Boeckenberg zijn tweede time-out. De titel wordt al gevierd. Met Britt Logisse voor 12-18 scoort nu pas de eerste Scaldis dame. Dat wordt tevens de einduitslag.

Na een niet zo hoogstaande wedstrijd, waar vooral de Boeckenberg verdediging zeer goed was hernieuwen de Panters hun zaaltitel.

MSPN6145.JPG       NKRU1139.JPG

Foto's Marco Spelten - Nathalie Kruidenier