U bent hier: Skip Navigation Links

Meeuwen blijft in topleague

Vobako – Meeuwen 16-21(rust 9-15)

Meeuwen en Vobako spelen om de achtste plaats in de topleague. Vobako miste vorig seizoen in de runner-up wedstrijd zijn start volledig en kwam snel 5-0 achter. Doen ze het deze keer beter?

Vobako mist zijn start deze keer zeker niet. Eerste aanval en eerste doelpunt voor Vobako- Arne Van de Water scoort de 1-0. Ook de volgende Vobako aanval is raak. We zijn amper twee minuten bezig en Vobako leidt met 2-0. Deze keer hebben ze hun start niet gemist. Meeuwen kan wel lang aanvallen maar hun doelpogingen missen voorlopig. Na vijf minuten komt Vobako zelfs 3-0 voor, maar in de volgende aanval kan Meeuwen zijn eerste doelpunt scoren (3-1). Op strafworp via Yannick Wauters wordt het even later 3-2. Dezelfde Wauters scoort even later de 3-3. We zijn zeven minuten ver en kunnen alles herbeginnen. Marion Fuss brengt met een ver schot Meeuwen op voorsprong , waarop Yani Janssens  de kloof verder uitdiept. Maar Vobako reageert meteen . We zijn nu tien minuten bezig en de stand is 4-5. Beide ploegen lijken nu echt onder stoom te komen. Meeuwen kan verder uitlopen tot 4-6 , en nu heeft Vobako wat last van de zenuwen . Ze lopen een paar keer tegen de schotklok, scoren uiteindelijk toch , maar Meeuwen kan direct tegenscoren. Via een strafworp van Arne Van de Water kan Vobako weer dichter komen. Remco Dardenne zet Meeuwen terug twee doelpunten voor. Zo staat het 6-8. Tijd voor Vobako om een eerste time-out te nemen. Via Marion Fuss kan Meeuwen nu de kloof uitdiepen tot drie doelpunten. De snelle start van Vobako is nu volledig vergetent. Jet is Meeuwen dat nog altijd het langst kan aanvallen. Vobako blijft het moeilijk hebben om nog een voldragen aanval op te zetten. Zo kan Meeuwen nog verder uitloppen. Via Steffi Van Uffelen en Yannick Wauters word thet 6-11. Op strafworp komt Vobako waar wat dichter, maar aan de andere kant mag ook Marion Fuss naar de stip. Zo blijft het verschil vijf doelpunten. Even later scoort ze van kort achter de paal de 7-13. Vijf minuten voor de rust moet Arne Van de Water gekwetst het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Wim Van de Water. Sofie Van Uffelen zet Meeuwen  nog wat meer op weg naar een verlengd verblijf in de topleague. Vobako scoort nog twee maal tegen. Maar ook Meeuwen kan in de slotminuut nog scoren. Zo gaan we rusten met 9-15. Vobako heeft nog wat werk voor de boeg in de tweede helft.  Voor Meeuwen is een verlengd verblijf in de topleague dichtbij.

Ook na de rust niet direct beterschap voor Vobako. De Meeuwen verdediging doet het zo goed dat de schotklok al voor de zesde keer afgaat. Ook Meeuwen is niet dadelijk doeltreffend. Pas op strafworp in de vijfde minuut valt het eerste doelpunt.Meeuwen loopt 9-16 uit. Vobako mist daarop zijn strafworp. Het duel wordt bitsiger. De volgende strafworp voor Vobako is wel raak. Maar Meeuwen blijft gevat tegenscoren. Marion Fuss voor de 10-17. Na tien minuten toch nog eens een speeldoelpunt van Vobako 11-17. Ook Meeuwen komt nu eens de schotklok tegen. Vobako komt nog wat dichter , doorloper van Johny Pauwels voor 12-17. Even later valt de 13-17. Wissel bij Vobako , Wim Van Peer vervangt Tim Baeyens. De Vobako aanhang begint er weer in te geloven. Maar Steffi Van Uffelen laat Meeuwen  herademen met de 13-18. Marion Fuss zorgt wat later voor de 13-19 en nu zijn de Meeuwen supporters weer  wat luidruchtiger. Zo gaan we het laatste kwartier in. Vobako moet nu toch al hopen op een klein mirakel. Op strafworp wordt het 14-19.De volgende minuut scoort Kala Pauwels 15-19. Vobako neemt zijn tweede time-out.  Op vrijworp van Rien Janssens komt Vobako op 16-19. Zenuwen bij Meeuwen en ook daar een eerste wissel. Zahra Verhoeven komt in de plaats van Marion Fuss. Die komt binnen en scoort meteen. Jef Vervliet vervangt Yannick Wauters. We gaan de laatste vijf minuten in met 16-20. Renske Dardenne scoort meteen de 16-21 en zo heeft Meeuwen weer een ruimere voorsprong. Lynn Van Den Broeck vervangt Renske Dardenne en Jeroen Blanckaert komt in de plaats van Remco Dardenne. Meeuwen kan het nu rustig gaan uitspelen. Volgend seizoen spelen ze terug in de topleague. De laatste minuten wordt er niet meer gescoord.

 

MSPN5644.JPG                NKRU0643.JPG

Foto's Marco Spelten - Nathalie Kruidenier

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 17/03/2013
Share/Bookmark
NDN


HyperLink


Download hier de officiële Topkorfballeague tune