Allen naar de Lotto Arena !

Zondagnamiddag zal de Lotto Arena weer ruim gevuld zijn met korfballiefhebbers. Op het programma het hoogtepunt van de zaalcompetitie. We beginnen er aan om 12u30 met de runner-up wedstrijd tussen Meeuwen en Vobako. Die runner-up is altijd al een speciale wedstrijd. De teams die er nu in staan zijn eigenlijk al oud-gedienden in deze wedstrijd. Meeuwen staat er voor de derde keer op vier seizoenen, al moeten we er bij vermelden dat ze de vorige twee keer langs de ‘andere’ kant stonden. Die andere kant is voor de tweede maal op rij voor Vobako. De Kempenaren verloren vorig seizoen de wedstrijd in het eerste kwart. Misschien zijn ze deze keer beter gewapend. Ook voor Meeuwen is het nu een gans ander verhaal. Na een slechte start, in de tweede helft van de competitie er terug boven gekomen, moeten ze nu strijden voor het behoud. En dat is toch altijd een ander gegeven. Je tegenstander heeft niks te verliezen. Dan is er ook nog die toch wel speciale Lotto Arena sfeer. Er wordt niet wekelijks voor tweeduizend toeschouwers gespeeld. Een wedstrijd die dus alle kanten uit kan. De ploeg die het best met de druk om kan zal het wel halen, we verwachten ons aan een spannende wedstrijd.

Als intermezzo tussen de twee wedstrijden staat er, naast de uitreiking van de trofee Jerry Aerts aan Annelies Vandenberghe en Jesse De Bremaeker, een belangrijke gebeurtenis op het programma. Namelijk de ondertekening van het contract voor het WK 2015. Vanaf dan zijn we voor meer dan 100% zeker, het WK komt naar ons. De plaats van ondertekening kan niet symbolischer zijn, de zaal waar hoogst waarschijnlijk in november 2015 de finale zal gespeeld worden. Enkel als we heel veel toeschouwers (meer dan 5000 dus) zouden halen is het mogelijk dat we moeten uitwijken.

Nadien begint onder de camera’s van Sporza de grote finale. Boeckenberg en Scaldis mogen onder elkaar uitmaken wie die volgende landskampioen wordt en voor de volgende Europacup naar Papendrecht mag. Vorige week wonnen ze beiden overtuigend hun wedstrijd. In de reguliere competitie won Scaldis twee maal van Boeckenberg. Voor Bart Cleyman wordt het zijn laatste zaalfinale als speler, Boeckenberg coach Hans Leeuwenhoek stopt er mee op het einde van dit seizoen en Scaldis coach Detlef Elewaut wordt zijn vervanger. Met Jesse De Bremaeker staat de korfballer van het jaar en de topschutter van de topleague op het veld en dan was er nog dat ‘incidentje’ vorig jaar. Moeten we nog meer argumenten aanhalen om te laten zien dat dit een geladen wedstrijd wordt? Wie er uiteindelijk rond 15u45 de kampioenenbeker in de hoogte mag steken is nog moeilijker te voorspellen dan wie rond datzelfde uur Milaan – San Remo zal winnen.

Bij zo’n affiche wil toch elke korfballiefhebber bij zijn. Als je nog geen tickets hebt – het is nu of nooit  !

Boeckenberg.jpg Scaldis.jpg

Meeuwen.jpg Vobako.jpg