Dimi Isenborghs maakt Kwik juniorenkampioen

Kwik – Meeuwen 12-10 (rust 6-6)

In de laatste wedstrijden van het lange weekend gaan de junioren van Kwik en Meeuwen uitmaken wie kampioen bij de junioren wordt. Via Zahra Verhoeven komt Meeuwen 0-1 voor. Dimi Isenborghs maakt gelijk op strafworp. Jef Vervliet zet Meeuwen weer voor. Helemaal geen studieronde bij deze junioren. Ze gaan er direct helemaal voor. Stevige duels, goede aanvallen, een topwedstrijd.  Er staan dan ook een aantal spelers op het veld die al van de topleague mochten proeven. Na tien minuten wordt het 1-3 , door weer Jef Vervliet. Op strafworp wordt het zelfs 1-4. Bart Goossens coach van Kwik is dringend aan een time-out toe. Weer een strafworp van Dimi Isenborghs brengt de stand op 2-4. Maar Jef Vervliet scoort meteen tegen en zo blijft Meeuwen 2-5 voor. Kwik kent dan pech met vier ballen die uit de mand draaien. Waarop Jef Vervliet nog maar eens scoort en de 2-6 op het bord zet. Daarna scoort Dimi Isenborghs zijn derde strafworp. Shari Rubbens rondt een mooie aanval  af en brengt Kwik terug tot op twee punten. Nu draait er ook een bal van Meeuwen uit de korf en Kwik scoort de 5-6. Kwik mist een strafworp , maar scoort de volgende wel  en zo is alles te herdoen. We zijn op twee minuten van de rust. Het blijft er potig aan toe gaan. Maar de stand verandert niet meer.

Diml Isenborghs terug op strafworp brengt Kwik voor, maar Zahra Verhoeven scoort de gelijkmaker op vrijworp. Het blijft een spannende en stevige wedstrijd.  Een doelpunt langs elke kant en we gaan verder met 8-8. Nu is het Meeuwen dat een strafworp mist. Op vrijworp brengt Dimi Isenborghs Kwik weer aan de leiding. We zijn halfweg de tweede helft. Zahra Verhoeven stelt nog maar eens gelijk op strafworp. Het is Jef Vervliet die Meeuwen op 9-10 zet. Met deze stand vatten we de laatste vijf minuten aan. Het blijft vooral spannend  en heel snel op en neer gaan. Welke ploeg houdt zijn zenuwen het best in bedwang? Kwik scoort de gelijkmaker op drie minuten van het einde. Krijgen we verlengingen. Dimi Isenborghs brengt Kwik echter terug op voorsprong. Met zijn volgende doelpunt wordt hij zo goed als zeker matchwinnaar. Kan Meeuwen nu nog terug komen? Ze hebben nog exact een minuut. Kwik kan de bal in het bezit krijgen en proberen het nu uit te spelen. Meeuwen gaat afzakken om het schot te forceren maar het brengt hen niks op. Kwik is kampioen bij de junioren.

SPLT5236.JPG

MSPN4250.JPG      NKRU9886.JPG