Scaldis heeft aan een helft genoeg

Scaldis – Voorwaarts28-17(rust 16-6)

De tweede wedstrijd is een heruitgave van vorig jaar. Hopelijk met een andere afloop. Voorwaarts won in de competitie twee keer van Scaldis. Kunnen ze dat vandaag herhalen? Aanvoerder Bart Cleyman zorgt voor het eerste doelpunt van de wedstrijd, prompt gecounterd door Nathalie Adams. Britt Logisse brengt Scaldis meteen terug op voorsprong, ook deze wedstrijd is na twee minuten echt van start gegaan. Wim Dedecker maakt gelijk op strafworp. Patty Peeters brengt Scaldis weer voor. Maar ook Ben Wouters weet de mand hangen. Waarop Glen Ruts de 4-3 scoort. Dat zijn zeven doelpunten  in amper 3 minuten. Strafworp van David Peeters zorgt voor het eerste kloofje. Voorwaarts neemt meteen zijn eerste time-out. Strafworp van Bart Cleyman brengt Scaldis op 6-3. Het verdedigingsvak van Scaldis doet het uitstekend . Ze houden Voorwaarts voorlopig uit de mand. Dat laat de Scaldis aanval toe om via Bart Cleyman verder uit te lopen. Een strafworp van David Peeters diept het verschil nog verder uit. Voorwaarts heeft het aanvallend zeer moeilijk. We zijn een kwartier bezig. David Peeters met een ver schot en het staat 9-3. Voorwaarts heeft ook geen geluk als er een paar ballen uit de mand wippen. Patty Peeters scoort een doorloper en zo wordt het 10-3. Nog steeds komt Voorwaarts niet onder de druk uit. Aanvallend loopt het van geen meter. Patty Peeters maakt het nog erger. De 11-3 is een feit. De 12-3 van Britt Logisse  wordt eindelijk gecounterd door Annick Dekeyser . Met 12-4 beginnen we aan de laatste vijf minuten. Johan Ollaerts en Ben Wouters zorgen voor 13-5. Wim Dedecker mist zelfs een strafworp. Tekenend voor de wedstrijd van Voorwaarts. Langs de andere zijde laat David Peeters zo’n kans niet liggen. 14-5 wordt het. Even later dezelfde David Peeters en Voorwaarts moet al tien doelpunten ophalen.  Op de manier waar ze deze eerste helft speelden zal dit zeker niet lukken. Ben Wouters lukt nog de 15-6. Rusten gaan we met 16-6  na nog een  doelpunt van Bart Cleyman.

Kan Voorwaarts nog iets terug doen na deze wel heel povere eerste helft? Annick Dekeyser scoort het eerste doelpunt na de pauze. Het begin van een inhaalrace? Voorwaarts loopt nu wel beter te ballen. Roy Van Laeken zorgt voor 16-8. Scaldis coach Elewaut vindt dat het op zijn beurt tijd is voor een time-out. Op strafworp scoort Bart Cleyman het eerste Scadis doelpunt van de tweede helft. Ben Wouters brengt de stand op 17-9. De Voorwaarts afwerking is nu een pak beter dan daar straks. Roy Van Laeken voor de 17-10. Maar in nood is er bij Scaldis nog altijd Glenn Ruts. Ben Wouters houdt het verschil op zeven (18-11). Patty Peeters met een ver schot laat de Scaldis aanhang nog eens juichen. Annick Dekeyser doet het haar aan de overzijde na. Bij Voorwaarts vervangt Jef Van Pelt Filip Van Rompaey en komt Julie Caluwé in de plaats van Annelies Senecaut. Annick Dekeyser brengt het verschil op zes (19-13).Er zijn nog achttien minuten te spelen. Bart Cleyman scoort ook nog eens. Zo beginnen we aan het laatste kwart met nog altijd een comfortabele 20-13 voorsprong voor Scaldis. Johan Ollaerts en Wim Dedecker verhangen de bordjes naar 21-14. Via Glenn  Ruts  en Nicky Peeters  wordt het 23-14. De Voorwaarts remonte lijkt nu definitief gebroken .Scaldis is terug baas op het veld. Patty Peeters zet terug de tien verschil  op het bord. David Peeters maakt het nu helemaal af. 25-14 en nog acht minuten te spelen. Annick Dekeyser lepelt de 25-15 binnen. Ook de Voorwaarts aanhang gelooft er niet meer in. Het blijft vrij stil langs die zijde van de tribune. Jef Van Pelt en Bart Cleyman laten de vakken nog eens draaien. Met 26-16 worden de laatste vijf minuten aangevat. Twee minuten voor het einde krijgt Bart Cleyman een applausvervanging .Sten Laaureyssens komt in zijn plaats.  Kim Logiise komt nog in de plaats van Wendy Vangeninden. En Wim Dedecker , Glenn Ruts ,Annelies Vandenberghe  en Johan Ollaerts scoren nog de 28-18. Maar dat is enkel nog voor de statistieken. Scaldis had aan een helft genoeg om naar de Lotto Arena te gaan.

MSPN3062.JPG    NKRU8574.JPG

foto's Marco Spelten - Nathalie Kruidenier