Panters terug naar Lotto Arena

Boeckenberg – Sikopi 27-18 (rust 11-7)

De strijd voor de Lotto Arena kan losbarsten. Bloso Centrum Herentals is weer vol gelopen voor de eerste kruisfinale van de topleague. Boeckenberg en Sikopi zijn er klaar voor. Beide ploegen starten met hun verwachte acht. Het eerste doelpunt komt op naam van wie anders dan Jesse De Bremaeker.  Yve Van Harneveldt antwoordt voor Sikopi . Davor Duronjic zorgt voor 2-1. We zijn vier minuten ver. Via Nick Janssens lopen de Panters 3-1 uit. Jeffrey Campers maakt een eerste kloof waarna Sikopi een strafworp mist. Dat doe je niet ongestraft tegen Boeckenberg, via Jeffrey Campers wordt het 5-1. Sikopi reageert via Birthe De Wachter en een strafworp van Lars Mattheyses ( 5-3) na tien minuten. Een vrijworp van Jesse De Bremaeker zet het verschil weer op drie. De topschutter zorgt wat later ook voor 7-3. Sikopi neemt zijn eerste time-out.  Nick Janssens zet de 8-3 op het bord. De beide Pantervakken verdedigen ook vandaag weer uitstekend.  Op het kwartier wordt het verschil nog wat groter, Sara Goossens zorgt voor 9-3. Schitterende beweging van Jeffrey Campers en het staat 10-3. De Sikopi aanval heeft het moeilijk en mist ook nog een paar opgelegde kansen. Ze staan dan ook enorm onder druk. Ook Boeckenberg kan even niet zo goed afwerken. Op strafworp via Ive Van Harneveldt wordt het 10-4. Birthe De Wachter scoort op doorloper de 10-5. Lars Mattheysen met de 10-6 halveert de achterstand. Time-out voor Boeckenberg. Er is nog vijf minuten te spelen tot de rust. De duels worden iets harder. Yve Van Harneveldt brengt Sikopi nog wat korter, het is al een tijdje geleden dat de Panters nog konden scoren. Jesse De Bremaeker lukt dan toch nog een afstandsschot en brengt Boeckenberg op 11-7.

Wat zal de tweede helft ons brengen? Voorlopig weinig doelpunten. Via Joni Junes en Nick Janssens gaat de stand naar 12-8. Rani Meeussen en Jeffrey Campers laten de vakken terug draaien. 13-9 na acht minuten in de tweede helft. Lars Mattheysses brengt Sikopi terug tot 13-10. Waarna Nick Janssens het verschil terug op vier brengt (14-10). Jesse De Bremaeker en Yve Van Harneveldt zorgen dan voor 15-11. Boeckenberg maakt het vooral zichzelf lastig door zo te blijven missen. Davor Duronjic op strafworp brengt Boeckenberg op 16-11 maar Lars Mattheysses  brengt Sikopi terug. Jesse De Bremaeker scoort de 17-12 en Jeffrey Campers de 18-12. Boeckenberg kan weer wat geruster adem halen. Er is nog een klein kwartier te spelen. Niki Schilders zorgt voor 19-12. De Panters lijken hun tweede adem gevonden te hebben. Sikopi moet even de rol ossen. Jeroen Van de Velde komt Nils De Bremaeker vervangen, waarna Nick Janssens de Panters op 20-12 brengt. Sikopi coach Palinckx neemt een  time-out. Yve Van Harneveldt scoort 20-13 op strafworp en Jesse De Bremaeker 21-13 op vrijworp. Boeckenberg vervangt Niki Schilders door Veronique Biot. Er blijven nog tien minuten te spelen. Lars Mattheyses  en Nick Janssens zetten de 22-14 op het bord. Nu neemt Boeckenberg ook zijn tweede time-out.  Johan Moons en Sofie Goossens doen de vakken al weer wisselen. Na een strafworp doelpunt van Lars Mattheyses mag Yannick Struyf de laatste vijf minuten in plaats van Nick Janssens gaan vol maken. Jeroen Van de Velde maakt er 23-17 van. Maar Jeffrey Campers scoort meteen tegen. Op strafworp mag Jesse De Bremaeker zijn achtste van vandaag scoren (25-17). Davor Duronjic wil niet onderdoen en de 26-17 is een feit. We zijn in de laatste twee minuten. De Panters gaan terug naar de Lotto Arena. Het feest op de tribunes is compleet als veronique Biot ook nog voor 27-17 zorgt. Johan Moons prikt nog een tegen voor Sikopi. Dat is meteen het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.

MSPN2645.JPG    NKRU8188.JPG

Foto's Marco Spelten en Nathalie Kruidenier