Meeuwen in slotfase naar juniorenfinale

Meeuwen – Floriant 18-12(rust 6-4)

Dat laatste jeugdwedstrijd van vandaag gaat tussen de junioren van Meeuwen en Floriant. Na een lange studieronde mist Meeuwen op strafworp de kans op voorsprong. Een paar minuten valt de 1-0 dan toch. Een mooi afstandsschot.  De volgende aanval wordt het al 2-0. Floriant komt via een strafworp op 2-1. Ook Meeuwen benut een strafworp zodat het 3-1 wordt. Ook de 4-1 mag gezien worden. Na een kwartier wedstrijd is er even een oponthoud wegens een defect aan de schotklokken. Dat deert Meeuwen niet wat direct daarna scoren ze de 5-1. Floriant scoort direct tegen. Maar op strafworp komt Meeuwen er weer vier voor. Nog tien minuten te gaan tot aan de rust. Floriant lukt de 6-3. De laatste vijf minuten van de eerste helft strijden beide ploegen voor wat ze waard zijn. Het is Floriant dat terug dichter komt (6-4). Met deze stand wordt er ook afgefloten.

Meeuwen loopt weer verder uit in de eerste minuten van de tweede helft. Twee maal Jef Vervliet zorgen voor een 8-4 voorsprong. Ze missen vervolgens een strafworp, waarop Floriant de zijne wel benut. En ook de 8-6 volgt na een strafworp voor Floriant. Jef Vervliet brengt dan weer wat meer ruimte voor Meeuwen. Zo beginnen we aan het laatste kwartier. Drie doelpunten binnen de minuut brengen de stand op 10-8. Het blijft spannend. Floriant lukt dan de aansluitingstreffer (10-9). De blauw-witte supporters zien het weer zitten. Meeuwen komt er weer twee voor, maar Floriant reageert  meteen. Met 11-10 is er nog tien minuten te spelen. Op de 12-10 van Meeuwen volgt er niet direct een antwoord. Toch komt de 12-11 er op strafworp. Een mooie aanval geeft Meeuwen weer twee doelpunten voor 13-11. Zahra Verhoeven zorgt voor de 14-11 en 15-11 op vijf minuten van het einde. Meeuwen nu dan toch op weg  naar de finale?  Een omgezette strafworp brengt Floriant wat dichter maar nu is het Emily Vermeeren die het verschil  houdt (16-12). Meeuwen heeft nu de tijd om de wedstrijd uit te spelen. Ze bouwen rustig op een benutten de uitgespeelde kansen. Zo wordt het nog 18-12. Misschien wat overdreven maar zeker niet onverdiend.

MSPN2361.JPG    NKRU8009.JPG

Foto's Marco Spelten - Nathalie Kruidenier