Floriant na spannende strijd ook naar de finale

Floriant – Borgerhout/GW 8 - 7 (rust 4 - 4)

Ook de scholieren van Floriant en Borgerhout/GW beginnen aan hun wedstrijd. De ploeg uit Merelbeke mist zijn start niet. Na enkele minuten staan ze al 2-0 voor. Na tien minuten komt Borgerhout/GW  op 2-1. Een strafworp geeft Floriant terug 2 doelpunten voorsprong. Maar al in de volgend aanval wordt het 3-2. Op strafworp maakt Borgerhout/GW terug gelijk. Er zijn nog tien minuten te spelen voor de rust. Even later komt Borgerhout/GW voor het eerst aan de leiding 3-4. Floriant doet er alles aan om gelijk te komen. De gelijkmaker komt er dan ook op strafworp. Beide ploegen proberen nog voor de rust terug afstand te nemen. Voor de rust wordt er echter niet meer gescoord.

Het duurt tot een paar minuten na de pauze voor er terug gescoord wordt. Borgerhout/GW neemt een 4-5 voorsprong. De Zebra’s zijn nu even de betere ploeg. Floriant kan iets te weinig terug doen. Een time-out moet de oplossing brengen. Met nog een kwartier te spelen valt de 5-5 dan toch, maar in de volgende aanval komt Borgerhout/GW terug voor (5-6).  Iets later missen ze een strafworp, waarop Floriant prompt de gelijkmaker scoort. Het blijft wel heel spannend. Borgerhout/GW neemt terug het voortouw, maar  dat is maar voor enkele seconden . We staan terug gelijk (7-7). Nu komt het goede spel van Floriant en vijf minuten voor het einde van de wedstrijd scoren ze de 8-7. Het blijft spannend. Borgerhout/GW neemt een time-out. Nog een dikke twee minuten te spelen. Floriant probeert de wedstrijd uit te spelen. De laatste poging van Borgerhout/GW mislukt en Floriant mag het morgen tegen Meeuwen opnemen.

MSPN1877.JPG        NKRU7479.JPG

Foto's Marco Spelten - Nathalie Kruidenier