Superieur Meeuwen naar scholierenfinale

Meeuwen – Verde 15-8 (rust 10-4)

Voor de eerste scholierenwedstrijd treden Meeuwen en Verde aan. Meeuwen begint het sterkst aan de wedstrijd en scoren op vrijworp de 1-0. Op de vijfde minuut wordt het 2-0. Verde probeert wel maar kan er weinig tegen in brengen. Het is Meeuwen dat zijn voorsprong verder uitbouwt. Na twee mooie aanvallen is de stand al 4-0. Meeuwen heeft de iets grotere spelers en daardoor heel wat rebound overwicht zodat ze lang kunnen blijven aanvallen. Na tien minuten valt ook het eerste Verde doelpunt. De 4-1 wordt echter dadelijk gecounterd door Meeuwen, met zijn derde doelpunt zorgt Levi Van den Dycke voor de 5-1. Een mooie ver schot brengt Verde terug wat dichter . Halfweg de eerste helft is het 5-2. Dan mist Verde een strafworp die hen op 5-3 kon brengen, maar na vrijworp valt die 5-3 toch. Meeuwen is even het noorden kwijt. Verde is nu helemaal terug in de wedstrijd, de 5-4 valt dan ook al snel. Tijd voor een Meeuwen time-out . Krijgt coach Van Riet zijn team terug op de rails? Na weer een goede aanval komt Meeuwen  op 6-4 en even later zelfs op 7-4. Zo gaan we de laatste vijf minuten in. Op strafworp komt Meeuwen er terug vier voor (8-4). We zien terug het Meeuwen van de eerste tien minuten. Vlak voor de rust wordt het 9-4. In de slotseconden wordt het zelfs nog 10-4. Wedstrijd gespeeld?

Na de rust wordt er even wat rustiger gespeeld. Meeuwen scoort het eerst en brengt de stand op 11-4. Verde mist terug een strafworp, maar kan wat later toch de 11-5 scoren. De kloof blijft echter nog altijd groot. Als Levi Van den Dycke zijn vijfde scoort zijn we ongeveer halverwege de tweede helft  en leidt Meeuwen met 12-5. Tien minuten voor het einde kan Verde terug milderen tot 12-6. Op zes minuten van het einde wordt het zelfs 12-7. De Verde supporters geloven er nog in. Even later komen ze zelfs tot 12-8 terug, maar Meeuwen reageert onmiddellijk. Met 13-8 gaan we de slotfase in. Daarin scoort Levi Van den Dycke zijn zesde en zo is er weer een ruime voorsprong 14-8. In de laatste minuut wordt het nog 15-8 voor Meeuwen. Zo zijn ze de eerste finalist bij de scholieren.

MSPN1741.JPG  NKRU7188.JPG

foto's Marco Spelten - Nathalie Kruidenier