AKC tweede cadetten finalist

Kwik – AKC 6-8 (rust 4-6)

Kwik begint het best aan deze finale en bij de eerste aanval is de 1-0 al een feit. Na twee minuten wordt het al 2-0. Twee doelpunten van Cedric Schoumacker. Kwik is zeker de beste ploeg, de volgende aanval is het al 3-0.  Na zes minuten kan AKC milderen tot 3-1. Wat later komen ze terug tot 3-2. Wezijn nu halfweg de eerste helft. De gelijkmaker valt op een ver schot van Raf de Ryck, maar Kwik antwoord meteen . De volgende AKC aanval zorgt terug voor de gelijkmaker. Met nog vijf minuten in de eerste helft is het 4-4. Even later komt AKC voor het eerst op voorsprong 4-5.  De doelpunten volgen elkaar nu snel op, doorloper en 4-6 voor AKC., twee maal Siebe de Ley. Dit wordt ook de ruststand.

Een paar minuten na de pauze sluipt Kwik weer nader bij. Het belooft nog een spannende tweede helft te worden. Want even later wordt het 6-6. Op strafworp komt AKC terug op voorsprong. Er blijven nog tien minuten te spelen. Beide ploegen gaan nu driftig op zoek naar een doelpunt. Het spel gaat snel over en weer. Maar de score wijzigt niet. Vijf minuten voor het einde mist Kwik een strafworp voor de gelijkmaker. Als AKC in de volgende aanval op vrijworp wel scoort (6-8) lijkt de wedstrijd gespeeld. Kwik probeert nog iets te forceren, maar dat levert niks op. Het is AKC dat de wedstrijd kan uitspelen en morgen de finale speelt tegen Temse.

MSPN1410.JPG                    NKRU6964.JPG

Foto's Marco Spelten - Nathalie Kruidenier