Sterkere dames houden Floriant in league

LEUVEN – FLORIANT 11 - 18 (rust 5-10)

De hoofdwedstrijd van deze avond. Wie haalt het achtste ticket voor de promoleague? Kan Floriant blijven of komt er met Leuven een eerste ploeg uit Vlaams-Brabant in de league? Na een mooie vrijworp neemt Floriant dadelijk de leiding. En op strafworp wordt het binnen de minuut ook al 0-2. Promoleague topscoorster Stefanie Versele zorgt voor de 0-3. Floriant neemt duidelijk een blitzstart. Leuven probeert wat terug te doen maar mist precisie. Ook de 0-4 komt van Stefanie Versele. Leuven coach Van Acker neemt al een eerste time-out.  We zijn amper vijf minuten ver. Leuven speelt goed mee maar scoort niet en op vrijworp wordt het 0-5. Na twaalf minuten valt het eerste Leuvense doelpunt (1-5). Op strafworp valt de 2-5. Stefanie Versele laat niet begaan. De 2-6 is een feit. De wedstrijd is nu goed losgebarsten. Vooral langs herenzijde heeft Leuven heel wat jong talent.  Tien minuten voor rust valt de 2-7. Het eerste doelpunt voor een Floriant heer. Op vrijworp komt Leuven terug tot 3-7. Nummer vier van Stefanie Versele zet de kloof terug op 5 doelpunten (3-8). En ook de 3-9 is van haar hand.  De Floriant dames zijn zeker een maatje te sterk. De 3-10 op strafworp is al de derde van Veronique Naert. Ook op strafworp mildert Leuven tot 4-10. Met nog twee minuten op de klok wordt het 5-10. Met deze stand gaan we ook rusten. Kan Leuven het tij nog keren?

We beginnen met dezelfde ploegen aan de tweede helft. U19 international Kobe Neyens geeft Leuven weer wat hoop met de 6-10. In de volgende aanval mist Floriant een strafworp. Maar de misser wordt rechtgezet , Veronique Naert op doorloper scoort de 6-11. Leuven geeft de strijd niet op maar mist enkele mooie kansen. Ook verdedigend staan ze nu even sterk te spelen. Op vrijworp scoort Gregory Dom de 7-11. Floriant heeft het even moeilijk en neemt een time-out. Met nog 22 minuten te spelen kan er nog van alles gebeuren. Vlak daarna valt de 8-11. Kan Leuven nog stunten ? Op strafworp  wordt de kloof terug vier doelpunten (8-12). De 8-13 door Bram Van Nevel geeft Floriant terug wat ademruimte. Nu is het tijd voor een time-out voor Leuven.  Gregory Dom laat de Leuven supporters weer juichen met de 9-13. Op strafworp loopt Floriant terug verder uit. Maar Leuven mildert in de volgende aanval , waarop Floriant prompt tegen scoort. Met 10-15 gaan we het laatste kwartier in. Leuven geeft de strijd echter nog niet op. De 10-16 op vrijworp snijdt hen echter de adem  wat af. De aanvallen missen doel. Nummer zes van Stefanie Versele bezegelt hun lot helemaal. Het wordt ook nog snel 10-18. Bij Leuven wil niks nog lukken. Met nog drie minuten te spelen neemt Floriant zijn twee time-out en kunnen de applausvervangingen beginnen. Leuven kan met de 11-18 via Gregory Dom de eindstand vastleggen. De snelle start en de sterkere dames ( 13 van de 18 doelpunten) zorgen er voor dat Floriant nog een jaar in de league blijft. Dit jonge Leuven heeft echter nog groeipotentieel en kan volgend jaar opnieuw een gooi doen naar promotie.

MSPN0999.JPG                                 NKRU6499.JPG

Foto's Marco Spelten - Nathalie Kruidenier