Sikopi naar kruisfinales

Sikopi - AKC 29-28 (rust 17-17)

Topkorfbal op Linkeroever. Beter kan je het niet omschrijven.

In een tjokvolle zaal, supporters die er ongelooflijk zin in hebben en een wedstrijd tussen 2 teams die de kruisfinale willen halen. Dit is korfbal zoals het hoort.

In de eerste helft houden beide teams elkaar in evenwicht. Sikopi komt steeds een doelpunt voor maar AKC kan steeds gelijk maken. Ruststand is dan ook 17 – 17.

Tweede helft  zelfde patroon, maar nu is het AKC dat een goal kan voorkomen. Kapitein Birthe De Wachter maant haar team aan om dit niet uit handen te geven en zet de bordjes steeds weer gelijk of een doelpunt voor.  Met nog 10 minuten te spelen brengt coach Palinckx ,  Jeroen Van de Velde ipv Johan Moons in aanval, een gouden wissel blijkt in de laatste minuut van de match, hem lukt het om de winninggoal te scoren. Eindstand  van deze spannende partij : 29 – 28.

Noteren we hier ook de uitstekende leiding van het scheidsrechtersduo. Deze wedstrijd was er een van “finale” kwaliteit. Proficiat aan beide teams.

Topschutter bij Sikopi : Yve Van Harneveldt met 12 stuks

Topschutter bij AKC : Bo Van Hoof met 7 treffers