Riviera redt zich in extremis

Voorwaarts – Riviera 18-18 (rust 8-9)

Zonder de laatste vijftien seconden was deze wedstrijd de geschiedenis in gegaan als een middelmatige, enkel door het scoreverloop spannende wedstrijd. Maar de sensatie en dus stof tot discussie zat in het slot.

Voor de wedstrijd worden de afscheidnemende Jill Driessens en papa to be Mitch Lenaerts gehuldigd. Op het veld lijkt Voorwaarts geen geschenken uit te delen. Binnen de eerste seconden scoort Ben Wouters al de 1-0. Ze kunnen echter geen verlengstuk breien aan deze start. Riviera is gretiger op de bal en steviger in de duels. Langs beide kanten blijft de afwerking in gebreke. Geen van beide teams kan voor afstand zorgen. Op het kwartier leidt Voorwaarts met 5-3. Vier doelpunten op rij doet de balans echter naar de Riviera kant overhellen (5-7). Er wordt nog wat om en om gescoord en nog voor de rust kan Voorwaarts captian Annelies Vandenberghe de achterstand tot 8-9 beperken.

Na de rust maakt ze in de eerste Voorwaarts aanval gelijk, maar dat inspireert haar team niet tot beter spel. De slordigheden en het morsen met kansen blijven zich opstapelen . Het is Riviera dat de wedstrijd naar zich toe trekt. Dik tien minuten voor het einde komen de Purple Wolves 13-15 voor. Een stunt lijkt in de maak. Op twee minuten tijd zet Voorwaarts die scheve situatie echter recht. Wim De Decker lijkt eindelijk zijn schot terug gevonden te hebben en brengt Voorwaarts op 17-15. Mitch Lenaerts zelf brengt echter met twee doelpunten Riviera terug langszij. Vooral het eerste van de twee is een knap staaltje van afwerking.  Het lijkt echter een maat voor niks als De Decker Voorwaarts terug op voorsprong schiet . Riviera doet nog wanhopige pogingen maar het verdiende lijkt verloren te gaan als Voorwaarts met nog vijftien seconden op de klok de bal terug in aanval brengt. Ze willen de bal nog even rondspelen maar scheidsrechter Van Grimberge ziet dat als spelbederf en geeft de bal terug aan Riviera. Groot tumult op de Voorwaarts bank. Er zijn maar een paar seconden meer te spelen. In een wanhoopspoging gooit  de pas ingevallen Nick Janssens de bal naar Krikke van Campen die hem  op de buzzer door de korf gooit. Eindstand 18-18 en door het verlies van Meeuwen is Riviera nu zeker van plaats zes en dus een verlengd verblijf in de topleague.

Er dient echter nog gezegd dat Voorwaarts protest indiende en dit verhaal nog langs de groene tafel moet.  Nog even afwachten dus.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 24/02/2013