Spanning onderaan

Met nog twee speeldagen te gaan spits de strijd in de topleague zich vooral toe rond het vierde kruisfinale ticket en de degradatieplaatsen. Hoe de kruisfinales er gaan uit zien wordt waarschijnlijk in het laatste weekend beslecht. Deze week wordt het vooral uitkijken naar het resultaat van AKC-Kwik. Enkel de winnaar van dit duel zal zaterdagavond kunnen tevreden zijn. Voor AKC kan het de een ultieme greep naar plaats vier zijn. Voor Kwik de ultieme kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Met een gelijkspel schiet geen van beiden iets op. In de andere wedstrijden zou de top drie op papier de klus moeten klaren maar je weet maar nooit. Spannend blijft zeker de strijd tussen de topschutters. Ook daar geven ze elkaar geen duimbreed toe. En hoewel ze niet zullen toegeven dat het voor hen het belangrijkste is zijn we wel zeker dat Bart Cleyman zaterdagavond wel zal informeren hoeveel Jesse De Bremaeker er deze keer gescoord heeft. Samen met die andere klasbak Wim De Decker zorgden ze vorig weekend voor 30 doelpunten. Bij de dames spitst de strijd zich toe tussen de ploeggenotes Annelies Vandenberghe en Annick Dekeyser en Meeuwen dame Marion Fuss. Ook hier is het laatste woord zeker nog niet gezegd.

In de promoleague is het ook de strijd om het vermijden van de zevende plaats die alle aandacht op eist. Putse is iets te laat in gang geschoten om de rechtstreekse degradatie noch te kunnen vermijden. Cruciaal dit weekend is de Oost-Vlaamse derby Floriant-Ganda. Ook hier kan alleen de winnaar zaterdagavond tevreden zijn. Bij winst is Floriant meteen zeker van een verlengd verblijf in de league. Voor Ganda wordt het ook bij winst nog een week afwachten. De derde 'kandidaat' Minerva heeft in theorie nog het moeilijkste programma met wedstrijden tegen Borgerhout/GW en Vobako. Maar op die laatste speeldagen, met teams die al zeker zijn van hun plaatsje in de rangschikking tegen een ploeg die er nog voluit moet voor gaan, kan er nog van alles gebeuren.

Wie weet ligt zondagavond alles al in een definitieve plooi. Ook voor ons is het afwachten.

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 20/02/2013