U bent hier: Skip Navigation Links

Topscores ook eens anders bekeken

Spannend aan de top

 

Met nog 3 weken te gaan begint in de topscorelijst stilaan in een definitieve vorm te geraken. In de topleague bij de dames blijft korfbalster van het jaar Annelies Vandeberghe de lijst aanvoeren met 35 doelpunten. Marion Fuss van Meeuwen komt de laatste weken echter stelselmatig dichterbij en zit nu al aan 32 . Ploegmaatje Annick Dekeyser heeft er ook al 31 op de teller staan. Ook zij heeft nog kans op de trofee Jerry Aerts. Verder in de rangschikking volgen Liesbeth Bollaerts (Kwik, 28) en de derde Voorwaarts dame Nathalie Adams met 23.

Bij de heren doet korfballer van het jaar Jesse De Bremaeker zijn titel alle eer aan. Hij loopt weer wat verder uit op eerste achtervolger Bart Cleyman . Maar bij de heren is het verschil (82–78) zeker niet onoverbrugbaar. De andere achtervolgers Wim De Decker en David Peeters (67) moeten al op een fameuze inzinking bij de koplopers rekenen om de trofee mee naar huis te kunnen nemen. Ken Vissers (Kwik, 55) vervolledigt de top vijf.

 

In de promoleague is de winnaar van vorig jaar Kevin Cramm van Minerva met 61 doelpunten goed op weg om zichzelf op te volgen. De achtervolgers Neil Coen (Ganda , 51) , Arne Van de Water (Vobako 46), Kristof Loos (Borgerhout/GW , 43) en Steve Wasilijev (Floriant, 43) volgen al op respectabele achterstand. Ook bij de dames is het de winnares van vorig seizoen Sofie Van Kerckhoven van Temse die de lijst aanvoert met 45 stuks. Maar daar zitten de achtervolgsters nog iets dichter : Nienke Daelman(Borgerhout/GW, 41) , Stefanie Versele (Floriant, 38 à uitzonderlijk met 0 strafworpen) , Jolien Hertoghs (Catba, 37) en als vijfde Veronique Naert (Floriant, 31).

 

Wie is het efficiëntst ?

 

Het is misschien een tip voor de coaches  maar we hebben de lijst uit de topleague ook eens op een andere manier bekeken, namelijk enkel rekening houdend met de efficiëntie – of wie heeft de minste tijd nodig per gescoord doelpunt. Bij de heren blijft Jesse De Bremaeker op kop. Per gemaakt doelpunt het hij net geen acht minuten speeltijd nodig ( 7,95). Verrassend tweede is Joni Verheyleweghen van Riviera. Op 33 minuten speeltijd scoorde die wel 4 doelpunten ( 8,25). Verder nog in de top vijf : Bart Cleyman (8,46) , Jorne Daelman (8,88 à 8 doelpunten op 71 minuten) en Wim De Decker (9,8).

Bij de dames krijgen we wel een andere top. Daar komt Julie Caluwé op een te staan met een factor 11 ( 4 doelpunten op 44 minuten). Tweede is Zahra Verhoeven van Meeuwen die elke 15,5 minuten speeltijd scoort en zo al aan 16 doelpunten zit. Verder volgt de top drie van de ‘gewone’ lijst : Annelies Vandenberghe (18,68) , Marion Fuss (19,28) en Annick Dekeyser (19,87).

 

Geschreven door: Peter D'hollander - Gepubliceerd op: 13/02/2013
Share/Bookmark
NDN


HyperLink


Download hier de officiële Topkorfballeague tune